Microsoft Teamsin uudet ominaisuudet: Breakout Roomsin lanseeraus + muuta

Julkaisija:

Microsoft järjesti syyskuun lopulla Ignite-tapahtuman, jossa paljastettiin läjäpäin uusia ominaisuuksia Teamsiin. Nostimme listalta muutamat meidän mielestämme parhaimmat ominaisuudet ja tärpit, joita olemme itse odottaneet.

Teams-kokouksen osallistujien jakaminen pienryhmiin

Teamsin Breakout Rooms -ominaisuus on tulossa vihdoin yleiseen jakeluun. Breakout Rooms antaa mahdollistaa kokoukseen osallistujien jakamisen pienryhmiin esimerkiksi työstämään ryhmätöitä workshopeissa ja sitten taas kutsua heidät takaisin päähuoneeseen. Breakout Rooms tulee Teamsiin uutena ominaisuutena Microsoftin mukaan lokakuun aikana.

Kuva: Microsoft.com

Tiimitemplaatit

Jatkossa Teams tarjoaa uusien tiimien luontiin erilaisia valmiita templaatteja eri tyyllisille tiimeille. Käyttäjille on tarjolla muutamia Microsoftin valmiiksi luomia tiimejä, mutta Teamsin pääkäyttäjäportaalin kautta on mahdollista luoda juuri omalle organisaatiolle sopivia templaatteja. Tiimitemplaatit sisältävät mm. valmiiksi luodut kanavarakenteet ja sovellukset. Tiimitemplaatit löytyvät jo nyt Teamsista.

Viestin kiinnitys kanavalle

Jatkossa tärkeän viestin voi kiinnittää (pinnata) kanavakeskustelun ylimmäksi, jolloin koko kanavan viestihistorian selaaminen sen tärkeän tiedon löytämiseksi jää historiaan. Ominaisuus on käytössä jo osalla Teamsin käyttäjistä, kokonaisuudessaan se lanseerataan piakkoin.

Teamsin hakuominaisuudet parantuvat

Teamsin hakutoiminto päivittyy ja selkeytyy. Jatkossa tiedon hakeminen Teamsin syövereistä on aiempaa sujuvampaa. Hakuominaisuudet päivittyvät vuoden 2020 loppuun mennessä.

Kuva: Microsoft.com

Listojen lisääminen Teamsiin

Teams saa SharePointista tutun ominaisuuden, listojen luomisen. Voit tuoda listalle esimerkiksi yhteystietoja, kehitysideoita, tehtäviä ym. tärkeitä nostoja. Voit luoda listoja jo nyt esimerkiksi näiden ohjeiden avulla.

Kuva: Microsoft.com

Uusi jaetun sisällön esittämisen kokemus

Voit nostaa oman kuvasi näkymään jaetun sisällön päälle, jolloin kuulijat pääsevät näkemään paremmin myös ilmeesi ja eleesi.

Kuva: Microsoft.com

Teams kehittyy siis jatkuvasti, myös vahvasti käyttäjien kokemuksien ja ehdotusten pohjalta. Voit pysyä kärryillä uusista ominaisuuksista mm. seuraamalla blogiamme aktiivisesti myös jatkossa!