Microsoft Teamsin uudet ominaisuudet: Breakout Roomsin lanseeraus

Microsoft Teamsin uudet ominaisuudet: Breakout Roomsin lanseeraus + muuta

16.10.2020 Sanni-Kaisa Miettinen

Microsoft järjesti syyskuun lopulla Ignite-tapahtuman, jossa paljastettiin läjäpäin uusia ominaisuuksia Teamsiin. Nostimme listalta muutamat meidän mielestämme parhaimmat Teamsin uudet ominaisuudet ja tärpit, joita olemme itse odottaneet.

Kokoamme olennaisimmat Teamsin uudet ominaisuudet yhdelle sivulle. Tarkista uudet ominaisuudet ja lisää sivu suosikkeihin, niin pysyt aina ajan tasalla parhaimmista uusista Teamsin ominaisuuksista!

Teams-kokouksen osallistujien jakaminen pienryhmiin

Teamsin Breakout Rooms -ominaisuus on tulossa vihdoin yleiseen jakeluun. Breakout Rooms antaa mahdollistaa kokoukseen osallistujien jakamisen pienryhmiin esimerkiksi työstämään ryhmätöitä workshopeissa ja sitten taas kutsua heidät takaisin päähuoneeseen.

Microsoft julkaisu vastikään ohjeet, kuinka Breakout Roomsin saa käyttöön. Kirjoitimme tähän liittyen tarkemmat ohjeet, voit lukea ne täältä.

Kuva: Microsoft.com

Tiimitemplaatit

Jatkossa Teams tarjoaa uusien tiimien luontiin erilaisia valmiita templaatteja eri tyyllisille tiimeille. Käyttäjille on tarjolla muutamia Microsoftin valmiiksi luomia tiimejä, mutta Teamsin pääkäyttäjäportaalin kautta on mahdollista luoda juuri omalle organisaatiolle sopivia templaatteja. Tiimitemplaatit sisältävät mm. valmiiksi luodut kanavarakenteet ja sovellukset. Tiimitemplaatit löytyvät jo nyt Teamsista.

Viestin kiinnitys kanavalle

Jatkossa tärkeän viestin voi kiinnittää (pinnata) kanavakeskustelun ylimmäksi, jolloin koko kanavan viestihistorian selaaminen sen tärkeän tiedon löytämiseksi jää historiaan. Ominaisuus on käytössä jo osalla Teamsin käyttäjistä, kokonaisuudessaan se lanseerataan piakkoin.

Tiesitkö, että tunnemme asiakkaamme todella hyvin. Itseasiassa niin hyvin, että pystymme sanomaan suoraan, mitkä Teamsin uudet ominaisuudet sopisivat heidän käyttöönsä ja miten heidän kannattaisi niitä hyödyntää. Eikö kuulostaisi hyvältä?

Teamsin hakuominaisuudet parantuvat

Teamsin hakutoiminto päivittyy ja selkeytyy. Jatkossa tiedon hakeminen Teamsin syövereistä on aiempaa sujuvampaa. Hakuominaisuudet päivittyvät vuoden 2020 loppuun mennessä.

Kuva: Microsoft.com

Listojen lisääminen Teamsiin

Teams saa SharePointista tutun ominaisuuden, listojen luomisen. Voit tuoda listalle esimerkiksi yhteystietoja, kehitysideoita, tehtäviä ym. tärkeitä nostoja. Voit luoda listoja jo nyt esimerkiksi näiden ohjeiden avulla.

Kuva: Microsoft.com

Uusi jaetun sisällön esittämisen kokemus

Voit nostaa oman kuvasi näkymään jaetun sisällön päälle, jolloin kuulijat pääsevät näkemään paremmin myös ilmeesi ja eleesi.

Kuva: Microsoft.com

Teamsin uudet ominaisuudet kehittyvät siis jatkuvasti, myös vahvasti käyttäjien kokemuksien ja ehdotusten pohjalta. Voit pysyä kärryillä uusista ominaisuuksista mm. seuraamalla blogiamme aktiivisesti myös jatkossa!


Sanni-Kaisa Miettinen

Kun tietotyön asiantuntijalle ja Tahdon partnerille Sanni-Kaisalle iskee kausittainen neuloosi, kunnianhimon taso on vähintään yhtä korkealla kuin äänentaso kuoroharjoituksissa.