Mitä seuraavaksi Microsoft-tietotyöläiselle? - Tahto Group

Mitä seuraavaksi Microsoft-tietotyöläiselle?

26.5.2020 Sanni-Kaisa Miettinen

Microsoft Build on yksi vuoden suurimpia kehittäjätapahtumia ja järjestettiin tänä vuonna virtuaalisesti 19.-20. toukokuuta. Tapahtuma on pääsääntöisesti suunnattu kehittäjille, mutta samalla julkaistiin myös tietotyöläisiä kiinnostavia tulevia kehitysaskeleita.

Sanni-Kaisa Miettinen, modernin työn asiantuntija, partner

Mitä odottaa, jos käytät Microsoft Teamsia?

Monessa organisaatiossa on kevään aikana siirrytty rytinällä etätyön tekemiseen. Viime vuoden loppupuolella kerrottiin, että Microsoft Teamsillä oli yli 20 miljoonaa päivittäistä käyttäjää. Keväällä päivittäisiä käyttäjiä oli jo yli 75 miljoonaa. Kiireisimpinä päivinä meitä Teams-kokoustajia on ollut yli 200 miljoonaa.

Monet ovatkin jo huomanneet, että kokouksessa on mahdollista lisätä omaan videoon mieluinen taustakuva ja useamman hengen kokouksessa on mahdollista nähdä 3×3 videot. Nyt vain odotamme kieli pitkällä sitä, että videoita saadaan näkymään yhtä aikaa vieläkin enemmän. Myös viittaus-toiminto on tullut käyttöön. Valitettavasti viittaukset eivät vielä näy oman näyttönsä jakavalle esittäjälle järkevästi, mutta tämä voidaan kiertää kahta näyttöä käyttämällä.

Breakout Rooms Teamsissa

Breakout Rooms-ominaisuuden julkaisusta on tullut uutta tietoa tämän blogin alkuperäisen kirjoittamisen jälkeen. Kirjoitimme Breakout Roomsin julkaisusta ja käyttöönotosta blogissamme, jonka voit lukea tästä.

Tiimimallit

Microsoft Build -tapahtumassa julkaistiin uusi käyttöliittymä, jolla tehdään tiimimalleja. Tiimimallien avulla voidaan helposti luoda samalla kanavarakenteella ja ominaisuuksilla olevia tiimejä esimerkiksi eri projektitiimeille. Tiimimalli sisältää kanavat, välilehdet ja sovellukset. Käyttöliittymä sisältää myös muutaman valmiin tiimimallin esimerkiksi tiimin tapahtuman hallintaa varten.

Keskustelut omiin ikkunoihinsa (Teams pop-out chat)

Yksi innostava uusi ominaisuus Teamsissa on keskusteluiden avaaminen omaan ikkunaansa (pop-out chat). Saat avattua haluamasi keskustelut omaan ikkunaansa klikkaamalla keskustelun yhteydessä olevaa kolmea pistettä ja valitsemalla “Avaa keskustelu ponnahdusikkunassa”. Kesän aikana päästään avaamaan myös kokoukset omaan ikkunaansa. Myös muiden sovellusten avaaminen erillisessä ikkunassa mahdollistetaan myöhemmin tänä vuonna.

SharePoint-listat

Monet uudistukset ovat kevään aikana koskeneet Teamsiä, mutta myös vanha ystävämme SharePoint saa niistä osansa.

SharePointin modernisoinnin myötä listat ovat kehittyneet huomattavasti. Perinteiseen SharePointiin verrattuna rivi- ja sarakemuotoilujen avulla listoista on voitu tehdä entistä informatiivisempia ja käyttäjäystävällisempiä. Uuden Microsoft Lists -sovelluksen myötä SharePointin listoja on mahdollista hyödyntää eri sovelluksissa.

Jatkossa listoja voi käyttää ja luoda suoraan Teamsin kanavilla Teamsin Lists-sovelluksella.

Kuva: Microsoft.com

Haluaisitko opastusta uusien ominaisuuksien käyttöön?

Jos haluat kuulla lisää siitä, miten uusista ominaisuuksista saadaan kaikki hyöty irti, olethan meihin yhteydessä! Mietitään yhdessä, millainen koulutuskokonaisuus on sopiva juuri teille.


Sanni-Kaisa Miettinen

Kun tietotyön asiantuntijalle ja Tahdon partnerille Sanni-Kaisalle iskee kausittainen neuloosi, kunnianhimon taso on vähintään yhtä korkealla kuin äänentaso kuoroharjoituksissa.