Pilvipalveluiden hyödyt PK-yrityksille ja järjestöille - Tahto Group

7 syytä, miksi PK-yrityksen ja järjestön kannattaa siirtyä pilveen

11.12.2017

Pilvipalveluiden merkitys IT-ympäristöihin ja –palveluihin liittyvissä hankkeissa kasvaa jatkuvasti. Tälläkin hetkellä useat yritykset suunnittelevat palvelintensa päivittämistä sekä koko IT-ympäristönsä uusimista. Pilvipalveluiden hyödyt voivat silti jäädä monesti esimerkiksi virheellisten olettamusten varjoon.

IT-infrastruktuuriin liittyvät uudelleenjärjestelyt ovat merkittävä tekijä yrityksen joustavien toimintamallien, kasvun sekä kehityksen kannalta. Pilvestä rakentuva IT-infra luo vakaan pohjan yrityksesi tulevaisuudelle, sillä se skaalautuu yrityksesi tarpeiden mukaiseksi hetkessä mm. toiminnan kasvaessa. Pilveen siirtyminen ja IT-ympäristön päivitys on hyvä suunnitella huolellisesti. Mikäli suurin osa yrityksesi operatiivisista järjestelmistä on jo siirretty pilveen, voi olla aika siirtää loputkin.

Miksi pilvipalvelut ovat erinomainen vaihtoehto perinteisille IT-ratkaisuille?

Suosittelemme, että tutustut jokaiseen listalla olevaan kohtaan erikseen ja annat niille hyvin aikaa. Näin ollen pilvipalveluiden hyödyt kirkastuvat entisestään. Voit tutustua muihin hyötyihin esimerkiksi tietopankkimme avulla.

1. Kaikki tarvittava tieto on aina saatavillasi

Olet jo kenties huomannut asiakastietojärjestelmän tai taloushallinnon pilveen siirtymisen tuottaneen paljon hyötyjä yrityksesi toiminnalle. Pääset katsomaan talousraportteja mistä vain, voit operoida tilauskantaa suoraan nettiselaimella tai tabletilla ja seurata asiakastyytyväisyyttä reaaliajassa. Näin voit toimia myös perinteisten toimistoympäristöjen kanssa. Yhteiset ja omat tiedostot ovat käytössäsi laitteesta tai paikasta riippumatta. Yhteydenpito ja vuorovaikutus henkilöstön kanssa on keskitettyä ja toimivaa.

2. Ei tarvetta ostaa enää yhtään turhaa palvelinlaitetta

Omat palvelinlaitteet vaativat investointeja, sillä itse laitteen ja lisenssien lisäksi tarvitset laitteisiin valvontapalveluita, varmistusratkaisuja sekä säännöllistä huoltoa. Laite kuluttaa lisäksi sähköä ja vie tilaa toimistostasi. Lähes kaikki perinteisen palvelinympäristön palveluista voidaan tuottaa pilvestä, aidosti palveluna. Tämä tarkoittaa sitä, että samoja palveluita ei vain siirretä toisen osapuolen omistamaan palvelintilaan, vaan tarvittavat palvelut ostetaan pienellä kuukausimaksulla pilvestä.

3. Voit työskennellä tietoturvallisesti

Pilvipalveluiden myötä sinun ei tarvitse huolehtia tiedon varmistuksista ja palvelinten päivityksistä. Myös lakiasiat ovat kunnossa, sillä voit täyttää tietosuojalain edellyttämät vaatimukset myös kokonaan pilvipohjaisessa IT-ympäristössä.

Tietoturvan hallinnassa tärkeimpiä kohtia ovat organisaatiossa käytettävien tietojen turvaaminen sekä käytön valvonta. Koska pääsemme usein älypuhelimillakin yrityksen järjestelmiin, jokainen osa-alue ja laite on turvattava ja oltava keskitetyn hallinnan piirissä. Kun jokainen käyttäjätunnus ja käyttöoikeus on hallittu keskitetysti, yrityksesi tietoihin pääsevät vain ne henkilöt, kenellä on oikeus ja vain niillä laitteilla, joille pääsy on sallittu. Tietojen käsittelyä voidaan valvoa ja määritellä tarkasti, mitä tietoja saa lähettää sähköpostilla ja mitä ei. Tieto on yrityksen pääomaa, joka on tärkeää turvata asianmukaisesti!

4. Saat aitoa aika-, paikka- ja laiteriippumattomuutta

Pilvipalveluiden avulla riippuvuus laitteisiin, tietoverkkoihin ja luonnollisesti aikaan ja paikkaan häviää. Voit käyttää esimerkiksi sähköpostia ja muita palveluita tai sovelluksia millä tahansa käyttöjärjestelmällä, myös älypuhelimellasi. Silti työvälineet ja käytettävät tiedot ovat tietoturvallisesti keskitetyssä hallinnassa. Salasanan unohtuessa voit resetoida salasanasi itsepalveluportaalissa ja saada uuden salasanan älypuhelimeesi.

5. Voit keskittyä liiketoimintasi kehittämiseen

Pystyt keskittymään olennaisiin asioihin, kun kustannukset eivät sitoudu perinteiseen IT-ympäristön hallintaan ja sen palveluihin. Voit käyttää kustannussäästöt toiminnan ja ihmisten kehittämiseen. Otetaan siis kaikki hyöty irti IT-järjestelmistä eikä käytetä resursseja kustannuksiin, jotka olisi vältettävissä.

Me haluamme, että asiakkaamme voivat keskittyä toimitansa ja työntekijöidensä kehittämiseen sen sijaan, että he kuluttaisivat IT-budjettinsa vanhentuvaan IT-infraan.

6. Asiat ovat hallinnassasi

Kun kaikki laitteet ovat keskitetyssä valvonnassa, tieto turvassa ja ohjelmistot varmasti päivitettyinä, voit torjua uhkia jo ennakkoon. Työnteko ei keskeydy turhaan ja esimerkiksi uusien sovellusten jakelu keskitetysti koko organisaatiolle onnistuu milloin ja mistä vain. Et siis tarvitse perusasioiden hallintaan toistuvia asennusprojekteja tai tukikäyntejä. Keskitetyllä hallinnalla IT-kumppani voi varmistaa kaikkien osa-alueiden toimivuuden ja jatkuvuuden helposti.

7. Saavutat merkittäviä säästöjä

Pilvipalveluilla säästät merkittävästi sekä suoraan että välillisesti. Palveluiden hinnoittelu perustuu puhtaasti käyttäjämäärään sekä käytettyyn kapasiteettiin ja mukautuu jatkuvasti asiakkaan tarpeisiin. Hankit vain sen, minkä tarvitset, eikä ylimääräisiä resursseja ei ole tarvetta ostaa.

Kun yritykselläsi ei ole palvelinlaitteita, et myöskään joudu maksamaan laitteiden valvonnasta tai hallinnasta aiheutuvia kuluja. VPN-yhteyden muuttuessa tarpeettomaksi katoavat myös sen mahdollisista vioista aiheutuvat kulut. Pilvipalveluilla vältät siten myös välillisiä piilokustannuksia.

Voit säästää merkittävästi mm. tukipalveluiden ja erilaisten IT-infran valvontapalveluiden ulkoistuskustannuksista. Asiantunteva kumppani auttaa oikeanlaisen infran suunnittelussa ja antaa riippumattoman suosituksen siitä, miten IT-ympäristö kannattaa järjestää. Lopputuloksena on aina yritykselle räätälöity kokonaisuus, jossa myös perinteisellä IT:lläkin voi olla perusteltu paikkansa.

Jos vielä emmit tai listaamamme pilvipalveluiden hyödyt eivät mielestäsi olleet riittävän vakuuttavia, keskustelemme aiheesta mielellämme kanssasi lisää! Olethan meihin yhteydessä, niin voimme keskustella, miten pilvipalvelut hyödyntäisivät juuri sinun organisaatiotasi.