Varaa maksuton kartoitus, jossa käymme lyhyesti tilanteenne ja kerromme, kuinka voisimme teitä auttaa.
Menesty muutoksen keskellä. Tahdo parempaa.
Varaa maksuton kartoitus, jossa käymme lyhyesti tilanteenne ja kerromme, kuinka voisimme teitä auttaa.
Kokosimme kaikki meiltä useimmin kysytyt kysymykset ja niiden vastaukset aihealueittain yhteen paikkaan, jotta sinulle jää enemmän aikaa omalle työllesi.
Joskus tilanne on se, että organisaatio tietää suoraan, mitä sovellusta ollaan hankkimassa, vaikkapa nyt uutta CRM-järjestelmää. Joskus taas ei tiedetä, että mikä sovellus vastaisi meidän tarpeisiin tai että onko sellaista edes vielä olemassa. Sovellushankinnoissa tärkeintä on määritellä tarpeet (listatkaa käyttäjätarinoita ja kuvatkaa sovelluksen toimintoja, niillä pääsette jo pitkälle!), asettaa hankkeelle budjetti ja aikataulu sekä etsiä se juuri teille parhaiten sopiva toimittaja, joka vastaa tarpeitanne.
Yksi vaihtoehto on rekrytä uusi henkilö kyseiseen rooliin, toinen vaihtoehto on kasvattaa osaaja nykyisen henkilöstön joukosta. Kolmantena vaihtoehtona voi miettiä kumppania, joka on erikoistunut IT-johtamiseen. Tärkeintä on kuitenkin se, että IT-johtaminen saa arvoisensa äänen organisaation muun johtamisen rinnalla. Tämä vaatii monesti myös organisaation sisäisen näkökulman muutosta, sillä IT:tä ei voi enää ajatella tukifunktiona, vaan IT on yhtä kuin liiketoiminta.
IT-tukemme auttaa työntekijöitänne kaikissa arjen IT-asioissa, liittyivät ne sitten esimerkiksi laitteisiin, unohtuneisiin salasanoihin tai Teamsin käyttöön. Tukeemme voi ottaa yhteyttä asiassa kuin asiassa ja esimerkiksi laajan palvelusopimuksemme asiakkaat voivat olla meihin yhteydessä rajattomasti ilman lisäkuluja.
Tahdon IT-tuki toimii pääsääntöisesti PK-seudulla ja Kuopiossa. Kannattaa kuitenkin tutustua myös blogiimme, joka käsittelee paikallisia IT-kumppaneita.
Vuonna 2019 hoidimme etänä n. 97% meille saapuneista tukipyynnöistä.
Aloitamme IT-ulkoistusprosessin kartoittamalla teidän nykytilanteenne. Kartoituksen pohjalta määrittelemme, minkätasoinen IT-ulkoistus sopii teidän organisaatiollenne parhaiten. Luomme yhdessä tiekartan, jota seuraamalla ja tarvittaessa päivittämällä viemme ulkoistusprojektin maaliin, jolloin saatte sovitut palvelut käyttöönne.
Moni organisaatio painii tämän ongelman kanssa. Oleellisinta on tunnistaa organisaation kokonaisarkkitehtuurin nykytila ja se, miten ne suhtautuvat uuden strategian mukaisiin tavoitteisiin. Tämän tietämyksen avulla tiedetään, että mitä toimenpiteitä ja hankintoja tulee tehdä ja missä järjestyksessä ne pitää tehdä, jotta tavoitteet saavutetaan.
Kanavan nimeä voidaan muuttaa ko. kanavan asetuksista. Mahdollisiin synkronoituihin sijainteihin vanha nimi jää valitettavasti näkyviin. Huomioithan, että General (Yleinen) -kanavan nimeä tai sijaintia kanavalistalla ei voi muuttaa. Järjestelmä luo sen automaattisesti.
Tiimin jäsenien maksimimäärä on 10 000.
Tiimissä olevien kanavien maksimimäärä on 200 (tosin suosittelemme käytettävyyden kannalta luomaan tiimiin enintään 20 kanavaa.
Tiimissä olevien rajoitettujen kanavien määrä on 30.
Voit lukea lisää rajoitteista ja enimmäismääristä Microsoftin sivuilta.
Teamsiin voidaan tuoda käyttöön Microsoftin tehtävänhallintasovellus Planner tiimin tehtävien systemaattiseen kirjaamiseen ja raportointiin - tehtävien edistymistä voidaan seurata näppärästi vaikkapa yhteisesti viikkopalavereissa tai ihan reaaliajassa milloin tahansa.
Riippuen ympäristön asetuksista, Teamsin kanavalle voidaan jatkolähettää sähköpostiviestejä (sekä toisin päin Teams-postaukset voidaan jatkolähettää myös Outlookiin).
Teamsin toimintoja ovat mm. chat yhden tai useamman henkilön kanssa, tallennus- ja työstöpaikka yhteisille tiedostoille, tiimin yhteinen muistikirja, ääni- ja videopuhelut sekä kokoukset hoidetaan suoraan Teamsin sisällä.
Omistaja voi tiimin asetuksissa määritellä, mitä jäsenet saavat tiimissä tehdä (esim. saako jäsen luoda kanavia ja lisätä työkaluja tiimin käyttöön). Teams antaa sisäänrakennetut käyttöoikeudet kunkin tiimin omaan taustalla toimivaan SharePoint-sivustoon, automaattisesti järjestelmän luomaan OneNoteen ja luo ryhmälle myös yhteisen sähköpostiryhmän. Mikäli Teamsissa otetaan Planner-tehtäväsovellus käyttöön, Teams antaa siihen sisäänrakennetusti oikeudet tiimin henkilöille. Office-dokumentteja voidaan työstää suoraan Teamsin sisällä, jopa samaan aikaan riippuen ympäristön asetuksista.
Riippuen organisaation vieraskäyttäjiin liittyvistä asetuksista, tiimeihin voidaan kutsua myös organisaation ulkopuolisia henkilöitä vieraiksi. Heillä on käyttöoikeuksien osalta samat oikeudet kuin organisaation sisäisillä tiimin jäsenillä. Lisätietoja saat webinaaristamme, jossa käsitellään Teamsin vieraskäyttäjiä ja sitä, mitä he voivat kanavilla tehdä.
Teamsin käyttöoikeuksia voi kunkin tiimin omistaja hallita suoraan Teams-käyttöliittymän kautta. Tarvittaessa organisaation Teams-järjestelmävastaava voi hallita Teamsin käyttöoikeuksia admin-portaalin puolella. Tämä on tärkeää esimerkiksi henkilövaihdosten yhteydessä.
Organisaatio tarvitsee Teamsin käyttöönottoa varten käyttäjilleen Microsoft 365 -lisenssit. Me voimme auttaa niin oikeiden lisenssien valinnassa kuin Teamsin hallitussa käyttöönotossakin. Tarjoamme myös Teams-koulutuksia.
Teamsia voidaan käyttää niin työpöytäsovelluksena kuin selaimen kautta ilman työpöytäsovelluksen asentamista. Teams toimii äärimmäisen hyvin myös mobiilisti kännykkäsovelluksen kautta.
Teams on Microsoftin ryhmätyöskentelyalusta. Se kokoaa yhteen käyttöliittymään chatin, yhteiset tiedostot, työryhmien ihmiset ja tarvittaessa muut selainpohjaiset tukityökalut. Myös ääni- ja videopuhelut sekä kokoukset hoidetaan suoraan Teamsin sisällä.
Ensimmäisenä teidän tulee tunnistaa teille tärkeimmät raportointikohteet ja niihin liittyvä, kriittinen data. Tämän jälkeen voitte valita itsellenne sopivimman BI-työkalun ja tehdä sen ensimmäisen, teille tärkeimmän raportin. Jatkossa kannattaa miettiä mitä raportteja kehitetään missäkin järjestyksessä, miten jo olemassa olevaa raportointia parannetaan entisestään, tehdäänkö raportointia talon sisällä vai ulkoistettuna, tarvitsetteko tietovarastoa ja niin edelleen. Nämä ovat kuitenkin pidemmällä teidän kehitysmatkallanne. Tärkeintä on ottaa nyt se ensimmäinen askel.
Tietoturva on aihe, josta tullaan puhumaan tulevaisuudessa yhä enemmän. On tärkeää kartoittaa ja ymmärtää sekä organisaation hallinnollisen että teknisen tietoturvan nykytila. Nykytilan kartoittamisen yhteydessä huomataan usein myös siitä mahdollisesti löytyvät puutteet ja ne pystytään korjaamaan, ennen kuin organisaatio joutuu kyberrikollisten uhriksi.
Kyllä voimme! Olemme hoitaneet useita eri organisaatioiden muuttoja, yhtenä esimerkkinä Nyyti ry. Hoidimme heidän puolestaan operaattorin kilpailutuksen, vanhan verkon purkamisen aiemmasta toimipisteestä sekä uuden rakentamisen ja sen testaamisen uudessa osoitteessa.
Jos käytössä on omia palvelimia, verkkolevyjä tai muita järjestelmiä, joihin pitää päästä käsiksi etänä, silloin VPN-yhteyksien käyttö on perusteltua.