Teamsin uudet ominaisuudet: päivitetty kokouskokemus

Julkaisija:

Teamsin kokousominaisuudet päivittyvät.

Teamsin videokokoukset saavat uuden ominaisuuden, jonka avulla kokoukset avautuvat omiin erillisiin ikkunoihinsa. Ominaisuus helpottaa esimerkiksi kokousmuistiinpanojen pitämistä tai muun tiedon etsimistä Teamsissa. Lisäksi käyttäjä voi saada näkyviin jopa 49 yhtäaikaista videokuvaa muista osallistujista gallerianäkymään ja mahdollisuuden käyttää uutta Together-tilaa.

Uuden kokouskokemuksen saa laitettua päälle Teamsin asetuksista. Ominaisuus päivittyy eri käyttäjille eri aikaan, mutta sen pitäisi olla käytössä kaikilla muutaman viikon sisällä.

  • Klikkaa omaa profiilikuvaa Teamsin oikeasta yläkulmasta ja valitse Asetukset

  • Varmista, että olet Yleisissä asetuksissa. Laita ruksi kohtaan “Ota käyttöön uusi kokouskokemus.”

 

  • Käynnistä Teams uudelleen klikkaamalla hiiren oikealla napilla Teamsin kuvaketta Windowsin työkalupalkissa ja valitse Lopeta.

Jotkut käyttäjät saavat automaattisesti myös ponnahdusikkunan, jossa ehdotetaan uuden kokouskokemuksen päälle laittamista; se onnistuu helposti myös sen kautta.

Kun uusi ominaisuus on laitettu päälle, sen vaikutukset näkyvät seuraavassa videopalaverissa. Puhelut ja kokoukset avautuvat uuteen ikkunaan alla olevan kuvan mukaisesti:

Lähde: Microsoft.com

Jos kokoukset avautuvat asetusten päivitysten jälkeen edelleen Teamsin pääikkunaan, klikkaa uudelleen omaa profiilikuvaasi ja valitse Tarkista päivitykset. Kun päivitykset on asennettu, käynnistä Teams uudelleen yllä mainitulla tavalla.

Kokouksen hallintatyökalut siirtyvät kokousikkunan yläreunaan, eivätkä ole jatkossa esimerkiksi jaettujen esitysten tai videon edessä:

Lähde: Microsoft.com

Jos kokouksessa on yli 9 henkilöä, jotka jakavat kuvaansa, käyttäjä voi laittaa päälle laajan galleria-moodin hallintavalikosta. Tällöin osallistujien kuvat asettuvat laajaan gallerianäkymään, johon mahtuu enimmillään 49 ruutua kerrallaan.

Lähde: Microsoft.com

Together-tila asettaa kaikki kokoukseen osallistujat samalle jaetulle taustalle, jolloin kokouksesta tulee yhä enemmän yhteisöllisempi. Microsoftin tutkimuksen mukaan tämä ominaisuus vähentää kokousten aikaista stressiä ja aivojen käyttämää työkuormaa. Together-tila voidaan laittaa päälle, kun kokouksessa on viisi tai useampia osallistujia, jotka jakavat omaa videokuvaansa.

Lähde: Microsoft.com

Together-tilan saa päälle samasta paikasta, kun laajan gallerianäkymänkin.

 

Uudet kokousominaisuudet ovat vielä vapaaehtoisia, mutta muuttuvat oletusasetuksiksi jossain vaiheessa myöhemmin. Ominaisuudet toimivat toistaiseksi Teamsin Windows- ja Mac-versioissa ja tulevat kaikkien käyttäjien saataville tulevien viikkojen aikana.