Tahto Cribs: Kuopio - Tahto Group

Tahto Cribs: Kuopio

29.1.2021 Tahto Group

Tervetuloa Tahto Cribsin pariin: blogiin, joka päästää sinut, hyvä lukija, katsomaan, miltä Tahdon toimistossa näyttää! Ensimmäisenä esittelyssä on Tahdon Kuopion toimisto. Tahdon Kuopion tiimissä pelaa tällä hetkellä neljä pelaajaa: Kasvujohtaja Pekka Hyvärinen, IT-johtamispalveluiden Team Lead Tuukka Miettinen, Palvelupäällikkö Mikko Pirskanen sekä Markkinointiasiantuntija Miika Kuikka.

Kun herrat ovat toimistolla, niin millaisissa olosuhteissa he tekevät töitään? Lue eteenpäin, niin salaisuuden verho hälvenee!

Tahto aloitti toimintansa Kuopiossa vuonna 2019. Ensimmäinen toimisto löytyi satamasta vanhasta Gustaf Raninin myllyn talosta. Kuopion toimiston ensimmäiset Tahtolaiset, Mikko ja Miika, aloittivat työskentelyn lokakuussa 2019. Kun Kuopion kolmas vahvistus, Pekka, liittyi remmiin tammikuussa, silloiset tilat osoittivat… kompaktiutensa. Palaveri jos toinenkin saatettiin vetää toimiston saniteettitilojen puolelta ja viimeistään Tuukan liittyessä porukkaan todettiin yhdestä suusta, että uusien tilojen kartoitus kannattaa aloittaa ennemmin kuin myöhemmin.

Tahdon Kuopion ensimmäinen toimisto sijaitsi Wanhassa Myllyssä.

Uusien tilojen paine ei kuitenkaan puskenut koronan ja etätöiden takia niskaan niin kovasti, etteikö niitä oltaisi voitu odottaa alkukesään saakka. Tällöin vanha toimisto pakatiin kasaan ja aloitettiin pitkä muuttomatka korttelin päähän, osoitteeseen Minna Canthin katu 4. Mikko ja Miika kävivät tutustumassa tilaan aiemmin keväällä ja sen täydellinen chi tuli ilmi välittömästi sisään astumisen jälkeen. Tästä toimistosta tuli Tahdon Kuopion kotipesä; paikka, johon on joka kerta yhtä mukava saapua.

Minna Canthin katu 4

Aamulla toimistolle saapuessa auton voi jättää näppärästi sisäpihalla sijaitseville parkkipaikoille. Jokaiselle löytyy (ainakin vielä toistaiseksi) oma paikka, johon autonsa saa päiväksi lepäilemään.

Toimistomme sijaitsee rakennuksen kolmannessa kerroksessa. Rappukäytävässä kävellessä voit kuulla paikallisen kaupan historian suurmiesten ja -naisten kenkien kopinaa, onhan talo entinen SOK:n konttorirakennus. Itse rakennus edustaa tyyliltään funktionalismia ja sitä on sanottu sataman näyttävimmäksi rakennukseksi. Ei huono!

Tämän vaatimattoman oven takaa avautuu rauhaisa ja inspiroiva työn keidas.

Kun astut sisälle toimistoon, sinut todennäköisesti valtaa tyyneys. Toimisto huokuu inspiroitumista, henkevyyttä ja dynaamisuutta. Se on sisustettu miehekkäällä herkkyydellä ja pohjaratkaisu suorastaan kutsuu sinut tekemään töitä ja viihtymään.

Eteisestä avautuva näkymä. Kasvujohtaja Pekka Hyvärinen on elementissään neukkarin puolella.

Eteisestä avautuu kaksi mahdollista kulkusuuntaa. Jos käännyt oikealle, päädyt työhuoneeseemme, eli paikkaan, jossa ”magic happens”. Pitkän ja näyttävän käytävän varrella voit helpottaa oloasi viihtyisissä WC-tiloissamme, vetäytyä rauhalliseen työskentelysyvennykseen tai jatkaa matkaasi käytävän perällä olevaan taukotilaamme.

Syvennys tarjoaa rauhallisen tilan esimerkiksi palaverien pitämiselle.

Taukotilamme / keittiömme on paikka, jossa keittyy todennäköisesti Kuopion parhaat toimistokahvit! Pekka on tuonut toimistollemme täysin uudenlaisen kahvikulttuurin, joka tarjoaa elämyksiä kokeneemmallekin kahvinjuojalle.

Multifunktionaalinen keittiömme kuuluu toimistomme top 5 -tärkeimpiin huoneisiimme.

Kun kahvin on saanut kuppiinsa, sitä voi vetäytyä nauttimaan rennosti vaikkapa rauhoittumisnurkkaamme tyynyjen keskelle. Jos et rentoudu tässä nurkassa, suosittelemme kokeilemaan sitä sitten jossain muualla!

Nurkka, jossa on syntynyt monta voittavaa ideaa.

Kun palaat käytävää pitkin takaisin eteiseen, huomiosi saattaa kiinnittyä toimiston yhteen katseenvangitsijoista, eli aitoon ikeamais… itämaiseen mattoon. Matto tuntuu mukavalta jalkojen alla ja sitä on helppo imuroida.

Matto, joka kirve…hivelee silmää ja saa aikaan keskustelua uskomattomuudellaan.

Työskentelytilassa löytyy pöydät kaikille työn sankareillemme sekä riittävästi tilaa, jotta Mikko voi venytellä ja keräillä voimia keskellä lattiaa. Työpisteitä on tällä hetkellä melko loogisesti neljä, mutta tilaa uusillekin työpisteille saadaan kyllä järjestettyä.

Työhuoneen matto houkuttaa voimaantumaan.

Työtilan ambienssi on usein seesteinen, mutta tarvittaessa tilaan saadaan meininkiä jyhkeän äänentoistojärjestelmän ansiosta. Hihasta ravisteltuna toimistolla soi useimmiten suomalainen rock ja pop, rap ja esimerkiksi The Weeknd. Koska Tuukka otti äänentoistojärjestelmän alunperin käyttöön, hänellä on veto-oikeus soitettavaan musiikkiin.

Näillä tuoleilla istuessa pitää olla varovainen, ettei jyhkeän sound systemin basso saa korvakarvoja litistymään.

Työtilan perältä löytyy viihtyisä neukkarimme. Neukkarissa on äärimmäisen toimiva etäkokous-setup sekä whiteboard ja post-it -lappuja paikallisia brainstormauksia varten.

Neukkariin mahtuu kerralla isompikin porukka.

Niitä hetkiä varten, kun tärkeän päätöksen tekeminen vaatii sitä kaihoisaa katsetta kaukaisuuteen (samalla leukaa hieroen ja pohdiskellen), neukkarista avautuu hieno ja rustiikkinen näkymä Wanhaan Myllyyn. Näkymää ihastellessa voi samalla reflektoida mennyttä ja todeta, että kauas ollaan Tahdon Kuopion alkupisteestä tultu.

Neukkarin ikkuna tarjoaa näkymän menneisyyteen, monellakin eri tavalla.

Mutta tässäpä se oli, Tahto Cribs: Kuopio -edition! Jos haluat tulla tutustumaan tilaan tarkemmin tai haluaisit vaikkapa tulla täyttämään yhden autopaikoistamme vakituisemminkin, tiedät, mitä tehdä!

Tahto Group