Mitä IT-yrityksen markkinointiasiantuntija tekee - Tahto Group

Markkinointiasiantuntijan viikko

2.2.2021 Tahto Group

Minkälaisia työtehtäviä IT-yrityksen markkinointiasiantuntija tekee tavallisen työviikon aikana? Miten Tahdon kulttuuri näkyy työpäivissä ja tuleeko blogitekstistä parempi, kun sen joutuu tekemään alusta asti uudestaan tallennusongelman vuoksi?

Maanantai 25.1.

8.02

Se olisi taas uusi viikko edessä. #tärkeeviikko, niin kuin meidän Kasvujohtaja Hyvärisen Pekka sen sanoisi. Pekka on siinä kyllä oikeassa, sillä tälläkin viikolla suunnitteilla on isoja asioita. Viikkoon pitäisi mahtua yhden ländärin tekeminen, kolmen blogitekstin kirjoittaminen, somehommia, pakollisia palavereita… ja kaikki muu, joka ei ole vielä kalenteroitu 😊 Mutta tätä se on ja mikäs sen parempaa! Nyt aamukahvia kuppiin, fokus päälle ja hommiin.

Etätyöpisteen estetiikkaa.

10.30

Viikon aloituspalaveri on takanapäin ja someen on tehty pari ajastettua julkaisua. Kohta läpikäydään markkinoinnin tämän viikon suunnitelmat viikkopalaverissa ja sen jälkeen laitetaan kädet saveen ja aletaan työstämään Windows Virtual Desktop -ländäriä nettisivuille. WVD on äärimmäisen mielenkiintoinen ratkaisu esimerkiksi sote-alan sovellusten tietoturvalliseen käyttöön, joten me lähdetään tuomaan tätä ilosanomaa isosti ihmisten tietoisuuteen.

13.00

Pohjatyöt ländärille on aloitettu ja markkinoinnin palaveri pidetty. Kuten todettua, tällä viikolla tapahtuu paljon ja peukaloita ei tarvitse todennäköisesti paljon pyöritellä missään vaiheessa. Nyt onkin kiva siirtyä itse ländärin hahmotteluun maha täynnä lounasta – vireystilaa tasapainottavaa kahvia unohtamatta!

14.30

Esikoinen eskarista kotiin ja takaisin ländärin kimppuun! Vaikka välillä tuntuu, että tänään ei ole saanut juuri mitään näkyvää aikaiseksi, aiheen hyvä pohjatyöstäminen tulee auttamaan minua myöhemmin tällä viikolla muiden sisältöjen kanssa. Keep the faith!

16.00

Sepä olisi maanantai taputeltu ja aika siirtyä ruoanlaittohommiin! Ländäri jäi hautumaan nyt yön yli, katsotaan aamulla tuorein silmin, miltä teksti näyttää… toivottavasti ei mene ihan kokonaan uusiksi. Tässäpä ehti ländärin jälkeen laittamaan parit tarjouspyynnöt brändituotteista eteenpäin, eli jospa sitä kohta Tahdon porukka näyttäisi entistä trendikkäämmältä!

Tiistai 26.1.

8.00

Ländärin läpikäynti saa odottaa, sillä tämä aamu menee verkkosivujen parissa. No, ländärikin on verkkosivuilla, mutta… no, kyllähän te tiedätte. Tänään on nimittäin meidän verkkosivujen uudistusprojektin loppupalaveri, jossa käydään läpi projektin onnistumisia, haasteita ja sivuston jatkokehityssteppejä. Valmistaudutaan siis palaveriin ja tehdään to do-listalla olevia pienempiä asioita pois alta.

11.15

Palaveri on nyt takanapäin ja ei voi muuta sanoa kun hattua nostaa Duden pojille. Todettiin, että projektissa onnistuttiin puolin ja toisin ja lopputulos, eli tämä sivu, on hyvä ja toimiva kokonaisuus. Saatiin vielä muutamat jatkokehitysideatkin kirjattua ylös, mahtavaa!

13.20

Söin lounaaksi maksalaatikkoa <3 ainoa oikea tapa syödä maksalaatikkoa on varmistaa, että siinä on rusinoita ja nauttia se sitten runsaan puolukkahillon kera. Olen valmis väittelemään tästä asiasta esimerkiksi LinkedInissä.

Niin ja kävin myös läpi aiemmin tallentamani haastattelumatskun referenssitarinaa varten. Sain myös matskun pohjalta kirjoitettua ensimmäisen version referenssitarinasta ja lähetin sen asiakkaalle; katsotaan, mitä palautetta sieltä tulee. Usko materiaaliin on kova!

16.00

Se olisi tämäkin päivä pulkassa. Iltapäivä meni Windows Virtual Desktop -blogitekstiä työstäessä: taustatöiden ja tulevan blogin pääpointtien kirjaamisen jälkeen huomenna pääsee sitten hiomaan tekstiä valmiimpaan muotoon. Meidän asiantuntijat on kyllä aivan uskomattomia apuja sisällöntuotannossa; tämäkään WVD-blogi ei olisi läheskään tätä tasoa, mikä siitä on tulossa, ilman Jeren mahtavaa inputtia!

Mutta nyt on edessä työmatka työhuoneesta olohuoneeseen, siellä on ilmeisesti jo Pipsa Possu odottamassa leikittäjää!

Keskiviikko 27.1.

8.15

Tämä aamu alkaa pienellä arvojumpalla. Tahto on todella vahvasti arvopohjainen ja arvojohdettu organisaatio ja on mahtavaa, että me työntekijät päästään niitä arvoja oikeasti määrittelemään eikä ne tule vaan meille annettuna ylhäältä käsin. Nyt siis kuppi kahvia ja pientä arvojumppaa.

9.50

WVD-blogiteksti etenee hyvin ja se taitaisi olla kohta valmiina kommenttikierrokselle. Meidän sisällöntuotanto on ottanut isoja askelia tässä viime kuukausina ja homma on saatu organisoidummaksi. Viikkojen suunnittelu on nykyään aika helppoa, kun kehitimme työn tekemisen seurantaan ja sisältöjen suunnitteluun selkeät toimintamallit ja työkalut. Kunhan tämän tekstin saan valmiiksi, niin on aika siirtyä jo seuraavan tekstin suunnitteluun.

9.52

Eilinen blogiteksti olikin kadonnut bittiavaruuteen. Aloitetaan työt alusta. This is fine.

Se tunne, kun…

12.00

Selvittely ei tuonut tulosta, vaan blogi piti kuin pitkin kirjoittaa uudestaan. Onneksi sain vähän sentään kaiveltua aivoista eilisiä muistijälkiä ja tekstistä tuli hyvä, mutta en kuitenkaan taida ottaa tätä vakiotyötavakseni. Huh nyt ehkä pieni breikki ja uusien haasteiden kimppuun!

16.00

Blogi on nyt leiskattu sivuille ja sain edistettyä myös paljon pienempiä keskeneräisiä juttuja. Tänäänkin oli lopulta hyvä päivä, vaikka kieltämättä meinasi otsasuoni sykähdellä hieman aiemmin.

Torstai 28.1.

8.00

Onpa mukavaa käydä toimistolla pitkästä aikaa! Meidän Kuopion toimisto on todella viihtyisä tila, johon on aina kiva mennä (varsinkin tällaisen pitkäaikaisen etätyörupeaman jälkeen). Hörpätään aamukahvit kollegan vuosipäivän kunniaksi ja mennään eteenpäin!

9.00

Kun kerran toimistolla oltiin, niin tuli napattua samalla kuvia Tahto Cribs-julkaisua varten. Onpa ollut mukava kyllä tuoda tätä behind the scenes -materiaalia enemmän eetteriin, sillä meidän työntekijät ja fiilis on kyllä niin hienoa, että sitä sietääkin tuoda esille! Nyt kotiin ja sisältöjen kimppuun.

15.55

Hupsista, päivä menikin kun siivillä! En tiedä mikä tässä päivässä oli niin ihmeellistä, ehkä tuo ihmisten ilmoilla käynti (?), mutta luovuus ja tehokkuus oli huipussaan ja sain valmisteltua todella paljon sisältöjä iteraatioita varten! Tätä tahtia kun saa pidettyä yllä, niin tulevien viikkojen sisältöpankki (ja tämä markkinointiasiantuntija) kiittää.

Perjantai 29.1.

8.30

Perjantaiaamut alkaa aina yhteisillä virtuaalikahveilla, jossa käymme läpi viikon fiiliksiä, onnistumisia ja haasteita. Tykkään siitä, että kaikesta voidaan puhua avoimesti ja nämä yhteiset hetket kyllä piristää päivää tosi paljon.

11.00

Aamu on mennyt alkuviikosta aloitettua ländäriä työstäessä ja samaan aiheeseen liittyvän blogin hiomisessa. Nyt kun ne alkaa olla valmiit, niin pääsen työstämään Kuopion toimiston MTV Cribs -tyylistä esittelyä. Mahtavan aivot narikkaan -tason tehtävä, I love it!

14.00

Markkinoinnin viikkopalaverissa käytiin läpi tätä viikkoa ja sitä, mitäs sitä oikein saatiinkaan aikaan. Oli mukava todeta, että takana on lopulta tehokas viikko, vaikka osa sisällöistä jouduttiinkin kirjoittamaan uudestaan 🙄 Nyt vielä pieni puristus Cribs-blogin kanssa ja sen jälkeen yhteinen viikon wrap-up muiden liiketoimintayksiköiden kanssa.

16.00

Viikonloppu tulee kyllä ihan hyvään saumaan, pakko sanoa. Takana on hyvin sisältöpainotteiset viisi päivää ja aivot (ja sormet) kaipaa pientä tuuletusta. Ensi viikolla on taas #tärkeeviikko, kun sisällöt alkaa löytämään paikkansa saitilta ja toivottavasti mahdollisimman monen lukijan eri feedeistä!

Tämä markkinointiasiantuntija luovuttaa päiväkirja-soihdun eteenpäin, katsotaan kuka nappaa sen seuraavaksi. Jos sinä haluaisit jossain vaiheessa pitää omaa julkista päiväkirjaasi Tahdon sivuilla, niin klikkaa ihmeessä alla olevaa nappia!

Tahto Group