SharePoint Intranet sopii kaikenkokoisille organisaatioille - Tahto Group

Mihin sitä SharePointia oikein tarvitaan?

30.10.2018 Sanni-Kaisa Miettinen

Erilaisia sähköisiä työkaluja on nykyään tarjolla valtavasti. Alati kasvavasta tarjonnasta saattaa olla vaikea hahmottaa, mitkä työkalut ovat hyödyllisiä tai mikä tärkeintä, mitkä olisivat hyödyllisimpiä omalle organisaatiolle. Esimerkiksi erilaisia intranet-ratkaisuja ja vaihtoehtoja on kirjava määrä ja moni saattaa jo kyseenalaistaa intranet-ratkaisujen tarpeellisuuden kokonaisuudessaan.

Intranetillä on edelleen paikkansa, kunhan sen toteutus tehdään suunnitelmallisesti ja organisaation tarpeet huomioiden. 

Intranet voi olla myös moderni työkalu

Lähes kaikilla asiakkaillamme on käytössä Microsoftin SharePoint Online intranet-ratkaisu. Pienimmillään se voi olla yhteisten tiedostojen säilytyspaikka, mutta jo muutaman kymmenen hengen organisaatioissa SharePointiin on rakennettu useasti myös intranet-ratkaisu. Omassa organisaatiossammekin SharePoint-intrasta löytyy muun muassa henkilöstön ohjekirja intrasivuina lomake- ja ohjelinkkeineen, graafeineen ja sisältönostoineen. Jaamme lisäksi ajankohtaisia uutisia ja kaikkia koskevia tärkeitä asioita SharePoint-sivumme etusivun uutisosiossa.

Microsoft päivittää Sharepointiin uusia ominaisuuksia jatkuvasti. Perinteisten sivujen päivittämisen moderneiksi ei tarvitse olla suuri työ. Kysy meiltä lisää sivujen päivittämisestä!

Intranetin käsite muuttuu

Vaikka intra voi olla staattinen tiedon säilytyspaikka, sen ei tarvitse olla staattinen työkalu, joka pysyy vuosien ajan muuttumattomana. Nettisivujen tapaan myös intranetsivusto kaipaa välillä päivitystä. Näin intra pysyy mukana organisaation muutoksessa ja vastaa siten paremmin myös organisaation tarpeisiin.

Microsoft Teams täydentää SharePointin ominaisuuksia loistavasti. Joissain tapauksissa saatetaan huomata, että Teams palvelee riittävästi jopa ainoana intra-alustana. Taustalla tosin siinäkin pyörii SharePoint, sillä kaikki Teamsin tiedostot, muistikirjat yms. tallentuvat SharePoint-alustalle.

”Mutta tarvitaanko SharePointia enää?”

SharePoint-intranetsivustoa ei välttämättä tarvita enää, varsinkaan pienissä organisaatioissa. Teams on aivan loistava työkalu, jonka käyttö on yleistynyt huomattavasti. Teams on kuitenkin käyttöliittymä, joka näyttää kaikilla suhteellisen samalta eikä sitä vielä voida juurikaan muokata organisaation näköiseksi. SharePoint-intranet on organisaation työntekijöiden työkalu: tietopankki ja pysyvämmän tiedon säilytyspaikka, joka voidaan kustomoida näyttämään enemmän organisaatiolta itseltään. SharePoint tarjoaa siis enemmän mahdollisuuksia tuoda esimerkiksi organisaation brändiä tai viestiä näkymään myös organisaation sisäisessä viestinnässä, tehden siitä erinomaisen työkalun varsinkin isompien organisaatioiden tarpeisiin.

Luo organisaatiollesi timanttinen yhteistyön keskus!

Teams ja SharePoint luovat yhdessä organisaatiollesi keskuksen, joka mahdollistaa aidon ja tietoturvallisen paikka- ja aikariippumattoman työskentely-ympäristön. Jos et ole ottanut Teamsiä vielä haltuun, se kannattaa tehdä nyt. Jos tarvitset apua Teamsin käyttöönotossa, henkilöstön koulutuksessa tai vaikka SharePoint-sivuston päivittämisessä moderniksi sivustoksi, ole meihin yhteydessä. Mietitään teille yhdessä sopiva kokonaisuus.

Sanni-Kaisa Miettinen

Kun tietotyön asiantuntijalle ja Tahdon partnerille Sanni-Kaisalle iskee kausittainen neuloosi, kunnianhimon taso on vähintään yhtä korkealla kuin äänentaso kuoroharjoituksissa.