Yhden IT-yrityksen vuositilinpäätös - Tahto Group

Yhden IT-yrityksen vuositilinpäätös

10.4.2017

Vuosi 2017 on ehtinyt jo pitkälle, mutta tässä vaiheessa tunnuslukujen valmistuessa on myös hyvä aika hieman pureskella mennyttä vuotta. Vuosi 2016 oli vähintäänkin melko tapahtumarikas.

Resurssit ja toimintamallit kuntoon

Olimme määritelleet vuodelle 2016 tavoitteeksi varmistaa omien resurssien riittävyys ja kehittää toimintamalleja entistä paremmiksi. Keskityimme paljon oman toiminnan kehittämiseen ja prosessien mallinnuksiin ja hiomiseen. Aika monta uimarataa tuli piirreltyä, joten Visio ja monet muut it-järjestelmät tuli käytyä läpi prosessikaavioiden tuottamiseen.

Oman yrityksen IT-johtaminen

Otimme käyttöön uuden toiminnanohjausjärjestelmän ja tämä projekti saatiin kunnolla valmiiksi vasta vuoden lopulla. Uudella järjestelmällä pystymme organisoimaan paremmin omaa työtä, raportoimaan tarkemmin ja varmistamaan palvelulupauksen ja -laadun. Rakensimme lisäksi oman sisäisen Wikin, vaihdoimme taloushallinnon järjestelmää sekä kehitimme laskutusprosesseja ja automatisointia. Luonnollisesti tutkimme aktiivisesti uusia asiakkaiden arkea hyödyntäviä työkaluja ja teknologioita. Näistä kerromme tulevissa artikkeleissa.

Uskallanko kehua omaa yritystä?

Lähdimme myös terävöittämään markkinointiviestintää toimintamallien hioutuessa ja aloitimme palvelumuotoilun usealla aivoriihellä. Saimme aikaan uudet palvelukuvaukset ja digimarkkinointia tukevat palvelusivut. Tämä on ollut ehkä yksi vaativimmista urakoista yrittäjäurani varrella. Miten kehua itseään korrektisti ja kertoa mahdollisimman yksinkertaisesti mitä kaikkea osaamme. Nyt minulla on sellainen olo, että me saatamme onnistua tässä.

Hiotaan muutakin kuin toimintamalleja

Mahtui vuoteen yksi vakavakin tapahtuma, joka pysäytti meidät kaikki hetkeksi. Yksi työntekijämme sairastui vakavasti kesken työpäivän keväällä ja siitä alkoi eräänlainen koko porukan yhteinen toipuminen, mutta ennen kaikkea työntekijän toipuminen vakavasta traumasta. Onneksi meillä on yhteiskunnassa toimivia malleja, jotka mahdollistavat joustavan tavan työnantajille tarjota työhön paluun vielä toipumisvaiheessa oleville työntekijöille. Pystyimme näin tarjoamaan heti kesän jälkeen kevyen mallin työhön paluuseen osapäiväisen sairasloman muodossa. Tämä oli tärkeää meille kaikille. Tämä tapahtuma on hionut myös meitä työtovereina ja yhteisönä kestävämmäksi paremmin kuin yksikään toimintamallien kehityspalaveri.

Muutosta muuttoon

Muutimme uusiin isompiin tiloihin Länsi-Pasilassa syksyllä, mikä oli välttämätöntä meidän kasvun tukemiseksi. Koko porukka on ollut innoissaan uusista tiloista ja sen tuomasta mukautuvuudesta. Teimme muuten viime vuonna myös viiden asiakkaan it-infran muutot.

Sen lisäksi meillä aloitti 2 uutta työntekijää, Sanni-Kaisa palasi osittaiselta äitiyslomalta kokopäiväiseksi ja kävihän tuossa loppuvuodesta yksi työharjoittelijakin 2 kuukautta tutustumassa Suomalaiseen työelämään ja it-yrityksen toimintaan. Lämmin kiitos Akramille!

Luvut

Sitten niitä lukuja. Liikevaihto kasvoi lähes 40% edelliseen vuoteen verrattuna ja tulos pysyi hieman plussalla vuoden aikana tehdyistä kehityshankkeista huolimatta. Olemme tähän tyytyväisiä, koska meidän menestyksen ainoa mittari ei ole liikevoittoprosentti. Kuten olemme koko porukalla kirjanneet arvoihin meidän tavoitteemme:

Liikevoitto ei ole meille menestyksen ainoa mittari. Tärkeimpiä mittareitamme ovat asiakkaiden it-kustannusten oikeanlainen taso, asiakastyytyväisyys, asiakassuhteiden kesto, henkilöstön osaamisen taso, henkilöstötyytyväisyys ja ”vaikuttavat teot”.

Tämän vuoden kokemusten perusteella lisään vielä: Terve ja hyvinvoiva henkilöstö.

Kuten alussa mainitsin vuosi 2017 on jo vauhdissa ja niin on tämän vuoden kehityshankkeetkin. Kehitämme meille soveltuvia projektityömalleja ja asiakassuhteiden hoitoon liittyviä työkaluja ja toimintamalleja, digimarkkinointia, osaamisen hallintaa, uusia palvelumuotoja, viestintää, verkostoitumista jne. Tähän kun lisätään vielä tärkeimmät eli asiakkaiden kehitysprojektit, niin hauska ja vauhdikas vuosi on taas tiedossa.