Toukokuu Microsoft pilvissä - Tahto Group

Toukokuu Microsoft pilvissä

6.5.2024 Matti Paukkonen

Microsoft-pilvirintamalla on tapahtunut taas melkoisesti parin viime kuukauden aikana. Vaikka Copilot ja tekoäly ovatkin kaiken kärkenä, niin muutkin pilvityökalut ovat saaneet uusia, merkittäviä ominaisuuksia. SharePointiin ilmestyi tuki organisaation omille fonteille ja jatkossa Teamsin kokoustallenteet ovat jatkossa loogisemmin löydettävissä.

Copilot osaa nyt suomea!

Suomen kielen tuki on täällä!

Nyt Copilot for Microsoft 365 ymmärtää myös suomea ja voit kehottaa Copilotia suomen kielellä melkein kaikissa työkaluissa. Excel on tosin tässä vielä poikkeus, mutta eiköhän se tuki sinnekin saada lähitulevaisuudessa.

Copilot Chat Teamsissa

Copilot Outlookissa

Outlookin Copilot osaa nyt hyödyntää organisaation tietoa, kuten dokumentteja, viestejä ja kalenteria. Ja nyt kun suomen kielituki on käytössä, voi Copilotilla luoda yhteenvetoja myös suomenkielisistä viestiketjuista ja hyödyntää Copilot:ia viestien muotoiluun.

Copilot on käytössä Outlookin työpöytäsovelluksissa ja verkkoversiossa.

GPT 4 Turbo ja Microsoft Designer

GPT-4 Turbo kielimalli on nyt käytettävissä Copilot for Microsoft 365 -lisenssin omaavilla käyttäjillä. Mallia voi hyödyntää myös Copilot verkkoversiossa ja Edgen sivupaneelissa.

Tekoälyllä luotu tarra

Microsoft Designer tulee käytettäväksi tämän kuun aikana työtileille. Designerilla voit luoda erilaisia visualisointeja, kuten tarroja, esitteitä ja kuvia tekoälyn avustuksella. Taustalla on käytössä DALLE.3 -malli. Yllä olevassa kuvassa oleva tarra on luotu Designerillä, kehotteena: ”Cloud shaped sticker, add text TAHTO GROUP in block letters, 3d, metallic”

Microsoft Teams

Kalenterikutsut Teamsin aktiviteettivirtaan

Kalenterikutsut tulevat nyt näkyviin Teamsin aktiviteettivirtaan. Aktiviteettivirtaan tulevat näkyviin myös kutsujen muutokset, poistot ja jos joku jakaa edelleen lähettämääsi kalenterikutsua.

Kokoustallenteiden muutokset

Teamsin kokoustallenteet tallentuvat jatkossa oletuksena kokouksen järjestäjän OneDriveen. Tämä selkeyttää tallenteiden löydettävyyttä. Nykyisellään tallenteet tallentuvat sen henkilön OneDrivelle, joka käynnistää tallennuksen. Tällä muutoksella ei ole vaikutuksia kanavakokousten tallenteisiin, jotka tallentuvat edelleen sen kanavan tiedostoihin, jossa kokous on pidetty. Tämä muutos tulee voimaan kesäkuun 2024 aikana. Tarvittaessa nykyisen tilan voi jättää päälle Teamsin kokouspolitiikalla.

Ryhmächattien ikonit voi nyt personoida

Teamsin ryhmächattien ikoni on nyt mahdollista muuttaa. Ikoniksi voi valita Teamsin muodostaman henkilögalleriaikonin, valita valmiista ikoneista, käyttää emojia tai ladata kuvan ikoniksi.

Teams ryhmächattien ikonit

SharePoint

Organisaation omat fontit ovat nyt täällä!

Tätä on odotettu! Ja nyt se on vihdoin saatavilla. Uuden SharePoint brändikeskuksen kautta on nyt mahdollista julkaista organisaation omat fontit ja käyttää niitä SharePointissa sekä Viva Connections:in kotinäkymässä. Fonttipaketteja voi tarvittaessa olla useita eri tarkoituksiin. Fonttipaketti aktivoidaan käyttöön Muuta ulkoasua -valikon kautta.

Omat fontit SharePointissa

Osioiden taustakuvat

SharePoint-sivujen osioita voi nyt visualisoida teemavärien lisäksi valmiiden taustakuvien avulla. Tämä toimii hyvin jonkin asian esille nostamiseen visuaalisella elementillä tai pitkän sivun katkaisemiseen.

Osioiden taustat SharePointissa

Taustan voi valita 12 vaihtoehdosta ja määrittää edustavärin ja sen läpinäkyvyyden.

Tahto mukana tapahtumissa

Pilvi ja tekoäly toiminnan kilpailuetuna – asiakasilta 20.5.

Tahto järjestää yhdessä Microsoftin kanssa iltatapahtuman, jossa keskustellaan pilvipalveluista ja tekoälystä kilpailutekijöinä.

Täältä löydät lisätietoa tapahtumasta: Tahto asiakasilta 20.5.2024 – Tahto Group

Tahto on mukana kevään Microsoft 365 Hyvät, Pahat ja Rumat -tapahtumassa 21.5. – 22.5.

Tahto on mukana tapahtumassa kahdella puheenvuorolla:

Sanni-Kaisa on lavalla Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan Laura Mäkelän kanssa kertomassa yhteisestä intranet-projektistamme tiistaina.

Matti on kertomassa Microsoftin uusista Archive- ja Backup-palveluista keskiviikkona.

Tapahtuman ohjelma ja liput löytyvät täältä: Microsoft 365 Hyvät, Pahat ja Rumat -seminaari (m365hpr.fi)

Matti Paukkonen

Matti on Microsoft-pilvipalveluiden, tekoälyn ja modernin työn ammattilainen, joka on ollut Microsoft MVP (Most Valuable Professional) vuodesta 2020 saakka. Työn ohessa Matti on mukana erilaisissa Microsoft-yhteisöissä, toimii Suomen Teams-yhteisön perustajana ja mukana TeamsNation ja Metaverse One -tapahtumien organisaattorina. Matti on myös tuore SharePoint-tietokirjailija.