Tahto kasvaa vastuullisesti - Tahto Group

Tahto kasvaa vastuullisesti

21.12.2022

Kasvu on jokaisen suomalaisen yrityksen vastuu ja velvollisuus!

Minulta kysytään usein, että miksi yrityksen pitää koko ajan kasvaa? Mielestäni kasvun tekeminen on jokaisen suomalaisen yrityksen vastuu ja velvollisuus asiakkaita ja yhteiskuntaamme kohtaan. Oman kokemukseni ja lukuisten tutkimusten mukaan kasvuhakuiset ja muutoskykyiset yritykset menestyvät parhaiten ja parantavat talouden kokonaistuottavuutta. Pidämme siis asiakkaamme ja koko Suomen maailman menossa mukana.

Lisäksi koen, että juuri tällaisina aikoina, kun kuljemme kriiseistä ja ilmiöistä toiseen, on uskallettava kasvaa ja kehittyä.

Tahto Group on suomalainen perheyritys, jota kehitetään ja kasvatetaan päämäärätietoisesti, mutta hallitusti. Meillä on ollut alusta lähtien selkeä visio, joka on nähnyt käsillä olevan muutoksen. Muutoksen, jossa jokaisesta yrityksestä on tulossa jollain muotoa IT-yrityksiä, pilvipalvelut ovat normi, tietoturva on kaikkien huulilla. IT on liiketoimintaa tai toisin päin, liiketoiminta on IT:tä.

Kukaan ei pääse enää pakoon sitä, että liiketoiminta ja IT ovat yhtä.

Kukaan ei pääse enää pakoon sitä, että liiketoiminta ja IT ovat yhtä. IT:tä täytyy johtaa liiketoiminnan tarpeiden ja varsinkin asiakastarpeiden kautta. Tähänkin voisi luetella omat kokemukset ja lukuisat tutkimukset, jotka toteavat, että digitalisaatioon investoivat ja sitä menestyksekkäästi johtavat yritykset pärjäävät parhaiten. Eli IT:n hyödyntäminen ja sen johtaminen on myös jokaisen yrityksen vastuu ja velvollisuus.

Hyvä kanssayrittäjä ja päättäjä! Panostamalla kasvuun ja johtamalla IT:tä aidosti liiketoiminnan kautta, turvaat jatkuvuuden, kasvat ja menestyt ja täytät velvollisuutesi. Kasvu on velvollisuus sinun asiakkaitasi kohtaan. Toivottavasti olet kiinnostunut ja perehtynyt miten teillä IT palvelee ja toteuttaa liiketoimintaa.

Miten Tahto kasvaa?

Kasvua ei pidä mitata pelkästään euroissa. Mielestäni kasvua voidaan mitata monilla eri tavoilla. Meillä kasvua mitataan merkityksellisillä teoilla. Eurot ovat lopputuloksia onnistuneiden tavoitteiden saavuttamisesta. Ja tavoitteet saavutetaan tekemällä oikeita toimenpiteitä – yhdessä.

Uskon, että Tahto on kasvanut paljon tänä vuonna monella eri osa-alueella. 

Olemme kasvaneet saamalla uusia huipputyyppejä, jotka ovat halunneet tuoda oman kokemuksensa ja tietonsa meidän ja asiakkaidemme käyttöön. Olemme luoneet ammattimaisen, selkeän ja ennen kaikkea toteutuskelpoisen strategian. Olemme saaneet uuden hallituksen puheenjohtajan ja päivittäneet johtamisen rakenteita. Olemme muotoilleet useita uusia palvelumalleja, testanneet niitä ja vieneet niitä asiakkaillemme aktiivisesti. Olemme kehittäneet tiedolla johtamisen kyvykkyyksiä ja ottaneet isoja askelia uusien liiketoiminta-alueiden kehittämisessä.

Olemme saaneet useita hienoja uusia asiakkaita, jotka ovat myös päättäneet investoida kasvuun ja muutokseen. Olemme oppineet loppuvuotta kohti myös, että vähemmän on enemmän eli emme yritä muuttaa ja kehittää kaikkea kerralla. Yksi suurimmista kasvupaikoista on ollut se, että olemme oppineet sanomaan ei. Olemme näkyneet tapahtumissa ja sosiaalisessa mediassa. Tahtolaiset ovat laittaneet itseään likoon asiakkaidemme eteen. Olemme kasvaneet ihmisinä, osaajina, tiiminä, yrityksenä ja kumppanina.

Vastuullisuus on myös osa kasvua

Meille vastuullisuus on ollut osa identiteettiä aina. Teemme vastuullista ja arvopohjaista yritystoimintaa, investoimme kasvuun ja ihmisiin. Vastuullisuus näkyy omissa toimintatavoissa ja valinnoissa sekä tuottamissamme palveluissa. Kierrätämme kaikki meidän kauttamme (ja joskus jonkun muunkin kautta) hankitut laitteet, vältämme yksityisautoilua, kannustamme julkiseen liikenteeseen ja työmatkapyöräilyyn mm. polkupyöräedun muodoin, kokoustamme lähes 100% etänä ja teemme kestäviä valintoja hankinnoissa – itsellemme ja asiakkaillemme.

Ennen kaikkea; olemme poistaneet vuosien varrella todella paljon energiasyöppöjä osiltaan turhia paikallisia palvelimia ja siirtäneet asiakkaitamme julkisen pilven palveluihin. Tämäkin vaatii kasvua. Ehkä kuitenkin enemmän asiakkailta.

Kasvu vaatii paljon töitä ja tulee harvoin helposti. Siksi haluankin kiittää kaikkia Tahtolaisia, Tahdon taustahenkilöitä, meihin luottaneita asiakkaita ja yhteistyökumppaneita vuodesta 2022. Yhdessä kasvamme ja muutumme.

Tahto on sellainen yritys mitä maailma tarvitsee juuri nyt. Katsotaan niitä lopputuloksia myöhemmin.

Rauhallista joulun aikaa ja kasvua vuoteen 2023.