Tietoturvauhat ovat uusi musta - aina muodissa - Tahto Group

Onko ok, jos ette pääse käsiksi IT-järjestelmiinne kolmeen päivään?

24.6.2021 Juha Keskitalo

Tietoturva on ajoittain esillä näkyvästikin, ja silloin aiheen ympärillä pöhistään. Nyt ei ole tapahtunut ehkä uutiskynnystä ylittävää tietoturvatapahtumaa lähiaikoina. Onko siis niin, että tietoturvauhat ovat pienentyneet tai ne eivät koske teidän yritystänne / järjestöä?  

Tietoturvauhat ovat uusi musta – aina muodissa

Tietoturvauhat ovat koko ajan olemassa, ne eivät vähene.

Ja kyllä, ne voivat osua myös teidän arkeen.

Joskus voi jopa käydä niin, että palvelunne ovat välillisesti kohteena. Esimerkiksi isompi palvelunestohyökkäys voi välillisesti vaikuttaa myös teihin, vaikka ette olisi kohteena. 

Mitä tehdä, jos uhka realisoituu?

Ymmärrättekö millainen vaikutus IT -järjestelmillä on toimintaanne? Mitä jos ette saa sähköpostia tai keskeisiä järjestelmiä auki kolmeen päivään? Mitä jos ette pääse käyttämään teidän tietoja normaaliin tapaan? On siis tärkeää, että tiedätte mitä järjestelmiä ja ratkaisuja teillä on, ja miten kauan ne voivat olla poissa käytöstä.

Kun ymmärrätte IT -ympäristöänne paremmin, tiedätte myös mihin keskittyä jos toiminnot keskeytyvät. 

Kaikkeen ei voi varautua, se ei ole taloudellisesti järkevää. Kannattaakin lähestyä asiaa kartoituksen avulla. Tahto voi auttaa selvittämään mitkä ovat teille tärkeitä IT -toimintoja ja varmistamaa niiden riittävän tietoturvan. Sen jälkeen tehdään vielä yhdessä suunnitelma sen pahimman varalle. Jatkuvuus ja palautuminen on hyvä olla kunnossa, vaikka tietoturvaa parannetaankin.  

Tietoturvauhat ovat täällä koko ajan, ja ne voivat kohdistua ihan keneen tahansa. Varaudutaan siis yhdessä. 


Juha Keskitalo

Juha on henkisesti ikuinen lappilainen, jonka mielen rauha kumpuaa luonnosta, hyvästä ruoasta ja uusista kokemuksista.