Muutoksia järjestöjen ja oppilaitoksien Microsoft-pilvilisensseihin - Tahto Group

Muutoksia järjestöjen ja oppilaitoksien Microsoft-pilvilisensseihin

19.3.2024 Matti Paukkonen

Microsoft uudisti kumppanien kautta tapahtuvan lisenssihankinnan mallia järjestöjen ja oppilaitosten osalta 1.3.2024 alkaen. Muutoksen seurauksena myös järjestöjen ja oppilaitosten lisenssihankinnat siirtyvät Microsoftin pari vuotta sitten lanseerattuun NCE-ohjelmaan (New Commerce Experience). Yritysten osalta siirtymä aloitettiin jo vuoden 2021 loppupuolella. Muutos koskettaa Office 365, Microsoft 365, Power Platform ja Dynamics 365 -palvelupaketteja.

Mitä muutos tarkoittaa?

Nykyisen mallin mukainen lisenssien muutosmahdollisuus päivätasolla poistuu ja jatkossa organisaatio voi valita lisenssisuunnitelma kahdesta eri vaihtoehdosta tai niiden yhdistelmästä.

New Commerce Experience: kuukausitilaus

  • Lisenssit ovat voimassa kuukauden kerrallaan, uusiminen voidaan asettaa automaattiseksi
  • Lisenssit laskutetaan kerran kuukaudessa.
  • Lisenssien määrää voi nostaa ja lisenssityyppiä korottaa kesken kuukauden (esimerkiksi Microsoft 365 Business Standard -> Business Premium).
  • Lisenssimäärän vähentäminen tai lisenssityypin vaihtaminen edullisemaan on mahdollista kerran kuukaudessa uusimispäivänä. Muutoksen voi asettaa tapahtumaan etukäteen automaattisesti.
  • Kuukausilisenssien hinta on 20% vuosilisenssejä korkeampi

New Commerce Experience: vuositilaus

  • Lisenssit tilataan vuodeksi kerrallaan ja uusiminen voidaan asettaa manuaaliseksi tai automaattiseksi.
  • Lisenssien määrää voi lisätä tai lisenssityyppiä korottaa kalliimpaan (esim. Microsoft 365 Business Basic -> Microsoft 365 Business Premium) missä tahansa vaiheessa tilauskautta. Muutoksista aiheutuva lisenssihinnan erotus laskutetaan päiväkohtaisesti suhteutettuna uusimispäivään asti.
  • Lisenssimäärän vähentämisen tai  lisenssityypin muuttamisen edullisempaan (esim. Microsoft 365 Business Premium -> Microsoft 365 F1) voi tehdä kerran vuodessa uusimispäivänä. Muutoksen voi asettaa etukäteen tapahtumaan automaattisesti uusimispäivänä.

Tilaaja sitoutuu maksamaan lisenssit koko tilauskauden ajan.

Yhdistelemällä kuukausi- ja vuosisitomuksella olevia lisenssejä voidaan varautua henkilöstön muutoksiin esimerkiksi kausityöntekijöiden osalta on mahdollista hankkia lisenssit vain tietylle ajalle, ja vakiohenkilöstön osalta hyödyntää edelleen edullisempaa vuosisitoumusta.

Aikataulu

1.3.2024

Siirtymävaihe alkaa 1.3.2024, jonka jälkeen uudet lisenssitilaukset siirtyvät automaattisesti NCE-ohjelmaan. Tämä tarkoittaa kokonaan uusia lisenssityyppejä, olemassa oleviin voi tehdä vielä normaalisti muutoksia.

1.7.2024

1.7.2024 alkaen Microsoft alkaa siirtämään asiakkaita automaattisesti NCE-ohjelmaa seuraavana lisenssikauden uusiutumispäivänä. Tässä yhteydessä lisenssit siirretään automaattisesti vuosisitoumukseen ja laskutetaan vuosittain etukäteen. Kumppanilla on mahdollisuus tehdä muutoksia lisenssimäärään, -tyyppiin ja laskutustapaan 72 tunnin aikana siirrosta.

Tarjouskampanja 1.3.-30.9.2024 NCE-ohjelmaan siirtyville asiakkaille

Microsoft on julkaissut tarjouskampanjan 1.1.-30.9.2024 NCE-ohjelmaan siirtyville asiakkaille. Tarjouskampanjan aikana Microsoft antaa kuukausisitoumuksella hankittavien lisenssien hinnoista 16,67% alennuksen, joka tarkoittaa saamaa hankintahintaa kuin vuosisitoumuksella, mutta kuukausittaisella muutosmahdollisuudella.

Varmista, että organisaatiollasi on käytössä turvalliset ja tarpeita vastaavat palvelut

Microsoftin pilvipalvelut kehittyvät jatkuvasti ja samaan aikaan myös organisaatioiden tarpeet palveluille ovat jatkuvassa muutoksessa. Nykyinen tietoturvaympäristö tuo myös omat vaatimuksensa palveluille. Nyt onkin oikea hetki käydä nykytila läpi osaavan kumppanin kanssa ja tehdä suunnitelma NCE-siirtymää varten, ja näin varmistaa kustannustehokas ja organisaation tarpeita vastaava, turvallinen pilviympäristö.

Jos organisaatiosi kaipaa apua uuteen lisenssimalliin siirtymisessä, otathan meihin yhteyttä.
Suunnitellaan yhdessä toimenpiteet, jolla varmistamme maksimaalisen hyödyn sinunkin organisaatiollesi
.

Matti Paukkonen
p. 050 499 9964
matti.paukkonen@tahtogroup.fi
LinkedIn

Matti Paukkonen

Matti on Microsoft-pilvipalveluiden, tekoälyn ja modernin työn ammattilainen, joka on ollut Microsoft MVP (Most Valuable Professional) vuodesta 2020 saakka. Työn ohessa Matti on mukana erilaisissa Microsoft-yhteisöissä, toimii Suomen Teams-yhteisön perustajana ja mukana TeamsNation ja Metaverse One -tapahtumien organisaattorina. Matti on myös tuore SharePoint-tietokirjailija.