Microsoftin lisenssiuudistus: tarjouskampanjan yksityiskohdat julki - Tahto Group

Microsoftin lisenssiuudistus: tarjouskampanjan yksityiskohdat julki

19.11.2021 Pekka Hyvärinen

Microsoft paljasti viime viikon lopulla lisätietoa lisenssiuudistukseensa liittyen. Microsoft tarjosi tarkempaa tietoa luvattuun hintakampanjaan liittyen sekä kertoi lisenssimuutoksen aikataulumuutoksista.

Lisäaikaa muutoksen läpiviennille

Microsoftin lisenssikumppanit toivoivat lisää aikaa reagoida tulevaan muutokseen ja Microsoft kuunteli. Alkuperäisen ilmoituksen mukaan asiakkaiden piti uusia nykyiset lisenssinsä maaliskuun alussa, mutta Microsoft päivitti uusimispäivää kesäkuun 30. päivään asti. Päivitetty aikataulu antaa siis organisaatioille kolme kuukautta lisäaikaa tehdä tarvittavat valinnat ja muutokset lisensseihinsä. Aikataulun päivitys ei kuitenkaan koske täysin uusien nykyisen tilausmallin mukaisten lisenssien hankintaa; niitä ei voi hankkia aiemman ilmoituksen mukaisesti enää 10.3.2022 jälkeen.

Microsoftin tarjouskampanjan yksityiskohdat

Microsoft vauhdittaa siirtymistä uuteen lisenssimalliin tarjoamalla porkkanan niin kuukausi- kuin vuositilausmalleihin:

  • Jos organisaatio siirtyy uuteen vuositilausmalliin 1.1.2022 – 31.3.2022 välisenä aikana, se saa 5% hinnanalennuksen lisenssien normaalihintaan nähden
  • Kuukausitilauksen valitsevat organisaatiot saavat kuukausitilauksensa ilman niihin tulevaa 20% hinnankorotusta 1.1.2022 – 30.6.2022 väliselle ajalle.

Microsoft on ilmoittanut varaavansa oikeuden päivittää vuositilaustarjouksen päättymispäivämäärää kesäkuun loppuun saakka.

Microsoft on myös ilmoittanut tuovansa lisää joustavuutta uusien tilausten hallintaan. Aiemmasta tiedosta poiketen Microsoft mahdollistaa ainakin aluksi lisenssimäärän noston vuositilauksiinsa missä vaiheessa tilauskautta tahansa. Myös kuukausitilauksiin lisätään aiemmasta tilausmallista tuttua joustavuutta, kun ennen heinäkuuta 2022 tehtyjen kuukausitilauslisenssien määrää voidaan lisätä tai poistaa jokaisen tilauskuukauden lopussa.

Microsoftin tarjouskampanjan takaraja on tämän hetkisen tiedon mukaan 30.6.2022. Tarjouskauden aikana tehtyjen tilausten hinnat päivittyvät kyseisen tilauskauden uusiutuessa sillä hetkellä voimassa oleviin hintoihin. Tarjoushinnat ovat siis voimassa esimerkiksi vuositilauksissa ensimmäisen tilauskauden ajan.

Varaudu muutokseen ajoissa, jotta et maksa turhasta

Jos haluat varmistaa, että käytössäsi on varmasti oikeanlaiset ja oikein mitoitetut lisenssit, sinun kannattaa varata maksuton Microsoft 365 -ympäristön kartoituksemme. Kartoituksemme tuo sinulle paljon konkreettisia hyötyjä, mm.:

  • Tietoturvan nykytason selvitys ja yksiselitteisen selkeä tiekartta sen kehittämiselle
  • Microsoftin lisenssien nykytason selvitys
    • Mitä nykylisenssien tarjoamia mahdollisuuksia ette vielä käytä (mutta josta maksatte)
    • Ovatko nykyiset lisenssit teille sopivimmat
    • Onko teillä lisenssejä, joita kukaan ei käytä (mutta josta maksatte)

Voit varata veloituksettoman kartoituksemme suoraan alla olevan linkin kautta.

Pekka Hyvärinen

Pekka on Outokummun kasvatti, joka toimii katalysaattorina Tahdon kasvun takana. Musiikillinen mies polkee intohimoisesti pyöräänsä, joskus jopa palavereissa.