Muutoksia Microsoftin palvelupakettimalleihin - Tahto Group

Muutoksia Microsoftin palvelupakettimalleihin

1.10.2021 Pekka Hyvärinen

Microsoft kehittää jatkuvasti tapojansa tukea kumppaneitaan ja asiakkaitaan heidän digitaalisella muutosmatkallaan. Monet muutoksista näkyvät jokaisen palveluita käyttävän työntekijän arjessa, mutta osa muutoksista tapahtuu konepellin alla. Yksi näistä ei niin näkyvistä muutoksista liittyy palvelupakettien hinnoitteluun, ja tarkemmin ottaen käyttäjäkohtaisiin tuotteisiin, kuten esimerkiksi Microsoft 365:een. 

Microsoftin ilmoituksen mukaan nykyisenkaltainen CSP-lisensointimalli poistuu käytöstä kokonaan ja sen korvaa New Commerce Experience -malli. Yhtenä suurimpana uudistuksena on vanhaan malliin sisältyneen 12 kuukauden tilauksien peruutus- ja muutosoikeuden poistuminen. 

Muutokseen liittyy useita yksityiskohtia ja tehtävänämme on auttaa teitä ymmärtämään, mitä mikäkin tarkoittaa ja miten asian suhteen kannattaa edetä. 

Kaikki muutokseen liittyvät yksityiskohdat eivät ole vielä selvillä Microsoftin osalta. Tiedotamme muutokseen liittyvistä yksityiskohdista sitä mukaa, kun saamme niistä tietoa. 

Järjestämme 12.10.2021 webinaarin, jossa käsittelemme uudistukseen liittyviä yksityiskohtia ja mitä ne tarkoittavat käytännössä. Voit varmistaa oman paikkasi webinaarissa tämän linkin kautta. 

Muutoksen aikataulu

Uuden mallin mukaiset lisenssit ovat saatavilla 14.10.2021 alkaen. Vanhan malliset palvelupaketit ovat normaalisti saatavilla 28.2.2022 saakka. 

1.3.2022 asti kaikki uudet tilaukset tulevat olemaan uuden palvelupakettimallin mukaisia.  

Muutos ei koske näillä näkymin Non-profit -lisenssejä. 

Tulemme käymään muutoksen läpi kaikkien Tahdon asiakkaiden kanssa. Varmistamme siirtymäkauden aikana, että muutos uuteen lisenssimalliin tapahtuu hallitusti tarpeenne huomioiden. 

Mikä muuttuu?

Nykyisen ”skaalaa mihin suuntaan tahansa minkä verran tahansa milloin tahansa ja maksa päiväkohtaisesti” -mallin poistuessa tulee valita, kumpi kahdesta uudesta mallista sopii heille paremmin: 

  1. Lyhyempi sitoutuminen, joka lisää joustavuutta korkeampaa hintaa vastaan  
  • Maksat lisensseistä kuukausittain enemmän ja saat käyttöösi kuukausitilauksen tarjoaman joustavuuden 
  • Mallissa ei ole hintasuojaa 
  1. Pidempiaikainen sitoutuminen, jolla varmistat hintojen ennustettavuuden  
  • Voit valita joko yhden vuoden tai monen vuoden (ns. multi-year) sopimuksen, jonka ajan lisenssien hinta pysyy samana 

Muita jo ilmoitettuja muutoksia: 

  • Lisenssikausi maksetaan loppuun saakka, vaikka tilaus päätettäisiin kesken kauden. 
  • Lisenssin voi päivittää ylöspäin kesken jaksoa joissain tapauksissa (esimerkiksi M365 E3 -> M365 E5 -vaihto onnistuu), mutta sitä ei voi skaalata alaspäin (esim. O365 E5 -> O365 E3 ei onnistu) 
  • Lisenssimäärää voi nostaa kesken sopimuskauden, mutta sitä ei voi pienentää kesken kauden 
  • Lisenssien määrää voi pienentää ja sen laajuutta vähentää sopimuskauden vaihteessa 

Osa muutoksen yksityiskohdista on vielä hämärän peitossa ja tiedotamme niistä sitä mukaa, kun ne tulevat julki. 

Varmista, että saat kaiken hyödyn investoinnillesi

Microsoft kehittää jatkuvasti palveluitaan ja tuotteitaan. Esimerkiksi Teams saa uusia ominaisuuksia lähes joka kuukausi ja ilman jatkuvaa aktiivista seurantaa niiden hyödyntäminen jää helposti minimiin. 

On myös tilanteita, jossa organisaatiolla on käytössään esimerkiksi omiin tarpeisiinsa nähden ylimitoitetut palvelupaketit, joiden ominaisuuksista he hyödyntävät vain murto-osaa. 

Jos haluat varmistua, että organisaatiollasi on käytössään tarpeisiinne sopiva palvelupaketti ja että otatte siitä varmasti kaiken hyödyn irti, varaa meiltä veloitukseton kartoituspalaveri. Käydään yhdessä läpi teidän tilanteenne ja mietitään, miten voisitte hyödyntää Microsoftin palveluita parhaalla mahdollisella tavalla. 

Jos et ole vielä Tahdon asiakas ja tarvitset tukea muutokseen liittyvissä asioissa, autamme sinua mielellämme! 


Pekka Hyvärinen

Pekka on Outokummun kasvatti, joka toimii katalysaattorina Tahdon kasvun takana. Musiikillinen mies polkee intohimoisesti pyöräänsä, joskus jopa palavereissa.