Tahto varautuu ja tiedottaa asiakkaitaan Microsoft 365 -palveluihin kohdistuvasta tietomurtoaallosta - Tahto Group

Tahto varautuu ja tiedottaa asiakkaitaan Microsoft 365 -palveluihin kohdistuvasta tietomurtoaallosta

20.10.2023 Tahto Group

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on tänään 20. lokakuuta antanut vakavan varoituksen tietomurtoaallosta suomalaisten organisaatioiden Microsoft 365 -palvelun sähköpostitileillä. Traficomin Kyberturvallisuuskeskus kertoo tiedotteessaan, että käynnissä oleva kampanja on laaja ja onnistuneita tietomurtoja on kohdistunut useisiin organisaatioihin. 

Kyberturvallisuuskeskuksen mukaan suomalaisten sähköpostitilejä on kaapattu laajasti ja näitä tilejä käytetään edelleen uusiin hyökkäyksiin ja tietomurtoyrityksiin. Tietomurto leviää organisaatiosta toiseen, kun yritysten työntekijöiden käyttäjätunnuksia ja salasanoja kalastellaan sähköpostitse ja huijaussivujen avulla.

Tahto seuraa tilannetta ja kannustaa asiakasyritystensä henkilöstöä valppauteen 

Tahdolla ollaan tietoisia tilanteesta, ja sen kehittymistä seurataan tarkasti. Olemme päivittäneet palvelukäytäntömme Kyberturvallisuuskeskuksen ja Microsoftin ohjeiden mukaiseksi. Asiakkaisiimme mahdollisesti kohdistuvien tietojenkalastelutapauksien selvittelyssä ja käsittelyssä huomioidaan Kyberturvallisuuskeskuksen suositukset.

Kannustamme asiakasyrityksiämme toimimaan Traficomin suositusten mukaisesti mm. henkilöstöä kouluttamalla sekä ottamalla organisaatiossa käyttöön monivaiheisen tunnistautumisen rikollisten kirjautumisyritysten minimoimiseksi. Lisäksi kehotamme valppauteen hyvin tavanomaiseltakin vaikuttavaan sähköpostiliikenteeseen liittyen. 

Kyberturvallisuuskeskuksen suosittelemista tietomurtojen torjunta- ja rajauskeinoista pääset lukemaan täältä

Lisätiedot

Tahto Groupin tukipalveluun kannattaa ottaa yhteyttä matalalla kynnyksellä heti, mikäli jotain epäilyttävää havaitaan.

asiakaspalvelu@tahtogroup.fi

010 320 7780

Tahto Group