Tahto mukana Microsoftin Modern Work & Security -kiertueella - Tahto Group

Tahto mukana Microsoftin Modern Work & Security -kiertueella

5.10.2022 Matti Paukkonen

Microsoftin järjestämä Modern Work & Security -kiertue saapui Kuopioon 27.9.2022. Puikkarissa olikin jo heti aamukahveilla mukavaa keskustelua ja kohtaamisia, ennen kaikkea osallistujat vaikuttivat olevan todella innoissaan, tottakai, päivän sisällöstä, mutta myös pitkästä aikaa kasvotusten tapahtuvista kohtaamisista.

Microsoft Modern Work & Security -kiertueen Kuopion tapahtumassa oli tupa täynnä.

Ja tupahan oli täynnä ihan ensimmäisestä puheenvuorosta päivän päätökseen asti.Sekin kertoo että näitä tilaisuuksia on odotettu.

Päivän agendalla tietoturvaa ja modernia työtä laajalla skaalalla

Heti kahvien jälkeen hypättiin tietoturvan maailmaan, jossa Microsoftin asiantuntijat kävivät laajan kattauksen läpi mitä tietoturvalle nyt kuuluu, millaisia mahdollisuuksia tietoturvan parantamiseen on ja miten organisaatiolle tärkeästä tiedosta pidetään huoli. Edistyneiden työkalujen, koneoppimisen ja AI:n avulla tietoturvanäkymää voidaan selkeyttää ja tunnistaa mahdollisia aukkoja niin pilvessä kuin omassa konesaliympäristössäkin.

Lisäksi vielä ennen lounasta kuultiin lyhyt katsaus Windows 365 -virtuaalityöasemien maailmaan.

Aamun puheenvuorot puhuttivat lounaskeskusteluissa; yhtenä aiheena oli mm. tietoturva ja sen jatkuva kehittäminen.

Lounaan jälkeen siirryttiin modernin työn pariin ja enemmän käyttäjille näkyviin asioihin. Alustuksena pureuduttiin Microsoftin Work Trend Index -tutkimuksesta nousseisiin huomioihin uunituoreiden lukujen kautta Kalle Saarikannaksen johdolla. Etäily on edelleen vahvassa suosiossa, mutta työntekijät haluavat tulla toimistolle silloin, kun se on heille merkityksellistä. Tämä vaatii varmasti jokaiselta organisaatiolta tasapainottelua, kuuntelua herkällä korvalla ja ennen kaikkea yhteisten pelisääntöjen rakentamista yhdessä.

Jari Tuisku (Microsoft) toi uusimmat kuulumiset työntekijäkokemuksen ja Microsoft Viva -tuoteperheen osalta. Vivaanhan esiteltiin edellisellä viikolla uusia työkaluja palautteen keräämiseen ja analysointiin (Viva Pulse), ja parempaan viestintään (Viva Amplify).

Olennaisena osana moderniin työhön kuuluvat myös fyysiset työvälineet. Mikko Livola kävi läpi mitä vaihtoehtoja Microsoftin Surface-tuoteperheestä löytyy erilaisiin tarpeisiin. Surface-laitteita oli myös koko päivän testattavissa tapahtumassa. Itselläni on neljäs Surface Pro menossa: kevyt, toimii tarvittaessa tablettina ja kynä = ❤️, lisäksi laite on vielä laadukkaan näköinen.

Metaverse ja tulevaisuuden työ -puheenvuorossa mr. Metaverse, aka Vesa Nopanen, avasi mitä metaverse oikeastaan tarkoittaakaan. Moni liittää metaversen vahvasti virtuaalitodellisuuteen ja sen mahdollisuuksiin, mutta tämä on itse asiassa hyvin kapea näkemys metaversestä. Metaverse ei ole enää jotain sumuista teknologiaa, joka ilmestyy muutaman vuoden päästä, vaan ihan arkea jo monella toimialalla. Esimerkkinä valmistava teollisuus, joka on jo kauan tehnyt simulointeja tuotantolinjoista. Kun tähän simulaatioon liitetään dataa fyysisestä maailmasta, ollaankin jo metaversessä. Tottakai keskustelussa oman paikkansa löysivät myös Mesh for Teams, avatarit sekä virtuaalisten kohtaamisten tulevaisuus.

Oma puheenvuoroni oli päivän viimeinen ja se oli otsikolla ”Teams yhteistyön ja vuorovaikutuksen alustana”. Esityksessäni kävin läpi viimeisimpiä uudistuksia mitä Teamsiin on tulossa ihan nurkan takana tai jotka on juuri saatu käyttöön. Olipa hienoa huomata, että tupa oli edelleen täysi ja takarivistäkin asti saatiin muutamia kysysymyksiä.

Onnistuneen päivän reflektiota

Yhteenvetona voi todeta, että päivä oli todella onnistunut. Aiheet kiinnostivat yleisöä ja päivän aikana jaettiin tusinoittain mm. juomapulloja, t-paitoja, pipoja, kaulanauhoja hyvistä kysymyksistä ja kommenteista. Suuri kiitos siis todella aktiiviselle yleisölle.

Tahdolla oli vahva edustus tapahtumassa. Tässä Matti ja Sanni-Kaisa.

Modernilla työllä ei tarkoiteta vain Teamsia, vaan siihen liittyy olennnaisesti tietoturva, tiedonhallinta, johtaminen, työtä tukevat työvälineet ja katse tulevaisuuteen. Kaikessa pitää muistaa jatkuva kehittäminen, yhteisesti sovitut, käytössä olevat, käytännöt, ja viestintä. Ja tämähän ei ole vain IT-osaston tehtävä, tähän tarvitaan meitä kaikkia.

Teknologia on vain mahdollistaja – onnistutaan yhdessä ja otetaan siitä hyödyt käyttöön.

Matti Paukkonen

Matti on modernin työn ammattilainen, joka on ollut Microsoftin Most Valuable Professional vuodesta 2020 saakka. Matti vie Microsoftin pilvipalveluiden ilosanomaa ympäri maailmaa ja on aktiivinen osallistuja mm. erilaisissa Teams-yhteisöissä.