Päätelaitteiden hallinta - Tahto Group

Murupolku-navigointi

Keskitetty laitehallinta

Hallitse organisaatiosi tietokoneiden ja mobiililaitteiden käyttöä Microsoft 365:n kuuluvan Microsoft Intunen keskitetyn hallinnan avulla.

Mitä keskitetty laitehallinta on?

Laitehallinnalla pyritään saavuttamaan vakioitu laiteympäristö kaikille organisaation työntekijöille tai käyttäjäryhmille. Vakioituun laiteympäristöön kuuluu mm. laitteiden, päivitysten, tietoturvan ja ohjelmistojen asetukset, vaatimuksenmukaisuuden käytännöt (Compliance Policy) sekä laitteiden ja sovellusten automaattiset käyttöönotot Windowsin Autopilotilla tai Apple DEP:lla).

Laitehallintaa voidaan toteuttaa Intunen avulla niin työasemille kuin mobiililaitteillekin. Laitehallinnan avulla organisaation kaikilla työntekijöillä on käytössään yhtä toimivat ja ajantasalla olevat laitteet sekä päivitykset.

Keskitetyn laitehallinnan hyötyjä

Laitteiden keskitetty hallinta tuo hyötyjä niin laitteiden käyttäjille kuin ylläpitäjillekin.

Laitteiden käyttöönotto

Laite, oli se sitten tietokone tai puhelin, on käytännössä valmis kun käyttäjä ottaa sen käyttöön. Laitteelle saa määritettyä valmiiksi esimerkiksi WiFi-salasanat, VPN-asetukset ja tarvittavat sovellukset. Laitteiden käyttöönottojen automatisointi säästää myös ylläpitäjän aikaa, kun jokaiseen laitteeseen ei tarvitse erikseen syöttää oikeita asetuksia.

Etähallinta

Mikäli käyttäjällä esiintyy ongelmia, laitetta voidaan helposti tarkastella etänä ilman, että käyttäjän tarvitsee tuoda sitä IT-osaston katsottavaksi. Jos laite katoaa, sen sisältämä yritysdata voidaan turvallisesti poistaa laitteelta.

Laite on ajan tasalla yritysverkon ulkopuolellakin

Pilvipalveluna toteutettu laitehallinta mahdollistaa laitteen ylläpidon sekä päivitys- ja ohjelmistoasennukset paikkariippumattomasti ilman tarvetta yhteydelle yrityksen omaan verkkoon.

Ylläpito helpottuu

Vakioidussa ympäristössä ylläpito helpottuu, kun sovellukset ja päivitykset voidaan kaikki asentaa etänä. Vikatilanteita on myös helpompi selvittää etäyhteyksillä. Myös poikkeamien raportointi ja erilaiset hälytykset helpottavat ylläpitäjän tehtäviä.

Tietoturva paranee

Yritysdata on keskitetyn hallinnan ansiosta ikään kuin omassa ”hiekkalaatikossaan”. Jos laite katoaa, yritysdata voidaan helposti poistaa laitteelta etänä. Tietoturvaa voidaan parantaa myös pakottamalla käyttäjille PIN-koodin tai salasanan käyttö laitteella. Keskitettyjen tietoturvapäivitysten ansiosta tietoturva on helppo pitää ajantasaisena jokaisen käyttäjän kohdalla.

Logianalytiikan hyödyntäminen

Kun laitteista kerätään keskitetysti logitietoa Azureen analysoitavaksi, ylläpitäjä pääsee kiinni mahdollisiin poikkeustilanteisiin helposti.

Keskitetty laitehallinta tekee organisaation IT-ympäristöstä turvallisemman

Keskitetty laitehallinta tekee organisaation IT-ympäristöstä tietoturvallisemman. Käyttäjiltä voidaan vaatia esimerkiksi PIN-koodin tai salasanan käyttöä laitteelle kirjautumisen yhteydessä, jolloin jos laite katoaa tai varastetaan, sille kirjautuminen vaikeutuu huomattavasti.

Keskitetyn laitehallinnan avulla organisaatioon voidaan luoda myös käytäntöjä, jotka päästävät yritystietoihin käsiksi vain ne henkilöt, joiden kuuluukin päästä niihin kiinni. Käytäntöjä voidaan tehostaa mm. lisäämällä niihin ehtoja, mistä päin maailmaa tietoihin päästään käsiksi. Näin ollen esimerkiksi jos työntekijän tili kaapataan, niin tietoihin ei pääse käsiksi esimerkiksi Aasiasta käsin.

Keskustellaan laitehallinnasta!

Pekka Hyvärinen

Liiketoimintajohtaja, vt. toimitusjohtaja

040 043 7907

pekka.hyvarinen@tahtogroup.fi

Haluatko tietää lisää palveluistamme?

Jos haluat tietää lisää palveluistamme ja siitä, miten voimme auttaa sinun organisaatiotasi, olemme täällä sinua varten!

Ota yhteyttä