Monivaiheinen tunnistautuminen (MFA) - Tahto Group

Murupolku-navigointi

Torju 99,9% käyttäjätunnuksiin kohdistuvista hyökkäyksistä monivaiheisen tunnistautumisen avulla

Kuvittele tilanne, jossa kyberrikollinen on saanut haltuunsa sinun käyttäjätunnuksesi ja salasanasi; tilisi on täysin hänen armoillaan. Mitä voit tilanteessa tehdä? Salasanasi menee vaihtoon todennäköisesti välittömästi, mutta miten voit estää vastaavan tapahtumisen jatkossa?

Monivaiheinen tunnistautuminen on yksinkertainen tapa turvata tietosi

Mitä sillä tarkoitetaan?

Monivaiheinen (tai kaksivaiheinen) tunnistautuminen (MFA / 2FA) tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että palveluun tai laitteelle kirjautumiseen tarvitaan perinteisen salasanan lisäksi toinen tunnistautumistapa. Yleisimpiä tunnistustapoja ovat esimerkiksi puhelimeen tekstiviestillä lähetettävä koodi tai erillinen autentikointi-sovellus.

Miksi sen käyttöönotto on tärkeää?

Monivaiheinen tunnistautuminen toimii käytännössä ylimääräisenä tietoturvakerroksena, joka suojaa tärkeitä tietojasi kyberrikollisilta. Vaikka salasanasi ja käyttäjätunnuksesi olisivatkin vuotaneet rikollisten käsiin, monivaiheinen tunnistautuminen tekee heidän työstään huomattavasti vaikeampaa, jopa mahdotonta. Jos käytössä on esimerkiksi tekstiviestivarmennus, rikollinen ei voi käytännössä päästä tilillesi sisään ilman, että hänellä on pääsyä puhelimen tietoihin.

Näin monivaiheinen tunnistautuminen toimii käytännössä

lock-shield

Kirjautuminen

Käyttäjä kirjautuu palveluun tai laitteelle syöttämällä käyttäjätunnuksensa ja salasanansa.

login-key

Vahva tunnistautuminen

Järjestelmä pyytää käyttäjää syöttämään kertakäyttöisen salasanan, jonka käyttäjä saa itselleen esimerkiksi tekstiviestillä.

password-approved-1

Pääsy sovellukseen tai laitteelle

Kun käyttäjä syöttää oikean salasanan kirjautumisruudussa, järjestelmä antaa hänelle pääsyn sovellukseen tai laitteelle.

Katso lyhyt webinaarimme vahvaan tunnistautumiseen liittyen

Kaikki webinaarit

Modernin työn niksinurkka: Vahva tunnistautuminen

Modernin työn niksinurkka: Vahva tunnistautuminen

23.10.2020

Pekka Hyvärinen

Liiketoimintajohtaja, vt. toimitusjohtaja

040 043 7907

pekka.hyvarinen@tahtogroup.fi

Käyttöönotto on helppoa ja nopeaa

Monivaiheisen tunnistautumisen käyttöönotto on todennäköisesti kustannustehokkain tapa, jolla voit suojata organisaatiosi arvokkaan tiedot kyberuhkien varalta. Ota meihin yhteyttä, niin kerromme, mitä käyttöönotto teidän kohdallanne tarkoittaa!

Ota yhteyttä