Microsoft Azure - Tahto Group

Murupolku-navigointi

Azure tarjoaa rajattoman määrän mahdollisuuksia

Microsoft Azure on kokoelma erilaisia pilvipalveluita ja -ratkaisuita, joiden avulla organisaatiot voivat tehostaa ja digitalisoida liiketoimintaansa. Azure mahdollistaa esimerkiksi paikallisten resurssien virtualisointia, ketterää kapasiteetin hankintaa ja erilaisia tietoturvaan liittyviä ratkaisuita.

Palveluita jokaiseen lähtöön

Azuressa on saatavilla yli 100 erilaista Microsoftin omaa palvelua tai komponenttia ja kun mukaan lasketaan kolmansien osapuolien palvelut, puhutaan jo yli tuhannesta erilaisesta käyttöönotettavasta palvelusta.

Azure alustana tarjoaa IaaS-tyyppisiä (Infrastructure as a Service) palveluita, kuten virtuaalipalvelimia, PaaS-tyyppisiä (Platform as a Service) palveluita, kuten webbipalvelut ja tietokannat, Serverless-tyyppisiä palveluita, jotka mahdollistavat oman koodin ajamisen, sekä ison määrän erilaisia lisäosia, joilla käyttäjä pystyy laajentamaan näiden palveluiden käyttöä, tuottamaan hallintaa ja automaatioita sekä integroimaan palveluita keskenään.

Eri palvelutyypit mahdollistavat eri tasoisia jaetun vastuun malleja, joilla palveluita ja sovelluksia Microsoftin ja asiakaan itsenä toimesta ylläpidetään. Ne vastaavat siis käytännössä hieman eri asiakaskohtaisiin tarpeisiin, joilla voidaan jakaa vastuuta ylläpidosta Microsoftille tai säilyttää kontrollia itsellään.

Hanki kapasiteettia tarpeeseen, älä pahan päivän varalle

Perinteisesti organisaatiot ovat tottuneet ostamaan palvelinkapasiteettia hieman yli oman tarpeen mahdollisten käyttöpiikkien varalle. Tällöin organisaatio maksaa koko sopimuskauden ajan siitä kapasiteetista, jota se saattaa joskus mahdollisesti tarvita.

Azure-pilvessä tilanne on toinen. Azuressa organisaatio voi rakentaa itse tai kumppanin avustamana tarvitsemansa kokonaisuuden Microsoftin konesaliin. Organisaatio maksaa palvelusta todellisen käytön mukaan, eli kustannukset riippuvat käytössä olevan tallennuskapasiteetin, verkkoyhteyksien ja laskentatehon mukaan.

Miten sinun organisaatiosi voi hyötyä Azuresta?

Azure mahdollistaa organisaatioille uskomattomia asioita. Pilven avulla organisaatio voi valjastaa suuret konesalit suorittamaan jos jonkinlaista laskentaa, analytiikkaa tai koneälypohjaista oppimista.

Pienten ja keskisuurten organisaatioiden kannalta pilvipalveluiden käyttö madollistaa huomattavien kustannussäästöjen saavuttamisen perinteisiin konesaleihin verrattuna. Myös ajalliset säästöt ovat valtavia; parhaimmassa tapauksessa organisaatio saa resurssit käyttöön ja työt käyntiin kymmenessä minuutissa, kun aiemmin palvelinresurssien pystyttämistä on voinut joutua odotttamaan jopa viikkojen ajan.

Resurssien alasajo hoituu myös nopeasti, eikä organisaation tarvitse enää odotella vuosia perinteisten palvelimien kuoletusaikaa. Palveluiden voidaan skaalata toimimaan globaalisti muutamalla klikkauksella ja viedä tieto sinne, missä sen käyttäjätkin ovat.

Azure tarjoaa siis lukemattoman määrän erilaisia palveluita ja mahdollisuuksia kaikenkokoisille organisaatioille. Sote-toimijoita voi esimerkiksi kiinnostaa työpöydän virtualisoinnilla saavutettu sote-ohjelmistojen tietoturvallinen, laiteriippumaton käyttö.

Tutustu virtuaalisen työpöydän mahdollisuuksiin

Pekka Hyvärinen

Liiketoimintajohtaja, vt. toimitusjohtaja

040 043 7907

pekka.hyvarinen@tahtogroup.fi

Haluatko kuulla lisää palveluistamme?

Jos haluat kuulla lisää palveluistamme ja siitä, miten voimme auttaa juuri sinun organisaatiotasi, olemme täällä sinua varten!

Ota yhteyttä