Modernin työn viisi tärppiä Microsoft Ignite -tapahtumasta - Tahto Group

Modernin työn viisi tärppiä Microsoft Ignite -tapahtumasta

17.3.2021 Matti Paukkonen

Tämän kevään Microsoft Ignite -tapahtuma järjestettiin maaliskuun alussa. Jos et vielä nähnyt Satya Nadellan ja Alex Kipmanin hostaamaa keynote-puheenvuoroa, suosittelen vahvasti käymään katsomassa tallenteen täältä. Keynotessa esiteltiin Microsoft Mesh, joka on uusi yhdistetyn todellisuuden alusta. Alla olevassa kuvassa hieman maistiaista siitä, miltä keynote näytti virtuaalitodellisuudessa AltspaceVR-alustalla toteutetussa auditoriossa.

Microsoft Teams Connect ja jaetut kanavat

Microsoft Teams Connect mahdollistaa Teams-kanavien jakamisen oman organisaation käyttäjien ja ulkoisten käyttäjien kanssa ilman varsinaisen tiimin oikeuksien määrittämistä. Jaettu kanava näkyy käyttäjien tiimilistauksessa myös toisessa organisaatiossa olevien tiimien osalta. Tenantin vaihtoa ei tarvita ja kaikki jaetun kanavan resurssit, kuten chat, kanavakokoukset, sovellukset ja dokumentit, ovat suoraan käytettävissä. Kanavan voi jakaa myös usean eri organisaation käyttäjien kanssa.

Contoso Marketing 
@Contoso 
Partne 
partner Work

Jaettu kanava luodaan vastaavalla tavalla kuin julkiset ja yksityiset kanavat. Jaettua kanavaa ei tämän hetkisen tiedon mukaan voi muuttaa julkiseksi tai yksityiseksi.

Create a channel for "Contoso Marketing" team 
Channel name 
Partner Work 
Standard - Accessible to everyone on the team 
Private - Accessible only to a specific group Of people within the team 
Shared - peo* you choose from your org or other orgs have access 
Standard - Accessible to everyone On the team 
Automaton y Show t his Chan in Channel list 
Cancel
Voit valita, onko luomasi kanava koko organisaation yhteinen, rajattu tietyille henkilöille vai jaettu myös oman organisaation ulkopuolisille henkilöille.

Jaetun kanavan tunnistaa nimen perässä olevasta ikonista.

Contoso Marketing 
General 
Partner Work 
Sweet Dreams
Jaetun kanavan nimen perään ilmestyy jakoikoni.

Microsoft Teams Connect tulee saataville myöhemmin tänä vuonna.

Microsoft Information Protectionilla suojattujen dokumenttien yhteismuokkaus Office-työpöytäsovelluksilla

Suojattujen dokumenttien yhteismuokkaaminen ja mahdollisuus automaattiseen tallentamiseen, joka on ollut käytössä jo Office-sovellusten selainversioissa,  on tulossa käyttöön myös Windowsin ja Macin Office-työpöytäsovelluksiin (Word, Excel, PowerPoint). Lisäksi pakollinen luokittelu on saatavilla Windows (versio 2102+), Mac (versio 16.43+), iOS (versio 4.xx) ja Android sovelluksien uusimmilla versiolla. Tuki Officen selainversioihin on tulossa muutaman viikon sisällä. Nämä Office-työkaluihin sisältyvät toiminnallisuudet vähentävät varsinaisen Azure Information Protection -sovelluksen käyttötarvetta.

Ohjeet ominaisuuden käyttöönottoon löytyvät Microsoftin sivuilta.

Webinaarien järjestäminen Microsoft Teamsilla uudistuu

Teamsiin on tulossa erillinen Webinaari-ominaisuus. Webinaari on kuin Teams-kokous, mutta siinä on lisänä osallistujien ilmoittautumismahdollisuus. Teams-webinaari luodaan Teamsin Uusi kokous -pudotusvalikosta löytyvällä Webinaari-valinnalla.

Teams-webinaarin voi järjestää myös Teams Live Eventinä; lue lisää täältä.

Järjestelmän luoma vaihtoehtoinen teksti:
Teamsin kalenterista löytyvät eri tapahtumatyypit.

Webinaarin järjestäjä voi ajastaa webinaarin haluamalleen ajalle ja muuttaa sen asetuksia. Webinaarille voi myös luoda erillisen ilmoittautumissivun, jonka kautta kiinnostuneet kuulijat voivat ilmoittautua webinaariin. Webinaariin ilmoittautuneet käyttäjät saavat sähköpostilla automaattisen vahvistuksen ilmoittautumisestaan sekä suoran osallistumislinkin tapahtumaan.

Järjestelmän luoma vaihtoehtoinen teksti:
Teams-webinaarin luominen helpottuu

Interaktiivisiin webinaareihin voi osallistua 1000 osallistujaa. Interaktiivisessa tilassa osallistujat voivat käyttää reaaliaikaisia reaktioita (esim. tykkäyksiä) ja osallistua webinaarin chattiin. Webinaarin järjestäjät ja esittäjät voivat halutessaan poistaa osallistujien chat-, ääni- sekä videomahdollisuuden webinaarin aikana. Webinaarit saavat kevään aikana päivityksen, jonka myötä tapahtumiin voi osallistua jopa 10 000 kuulijaa. Tämän myötä kaikki 1000 osallistujan jälkeen mukaan liittyvät osallistujat liittyvät ainoastaan webinaarin katseluominaisuudessa (view only). View only -osallistujien tilapäinen maksimiraja tänä vuonna on 20 000 osallistujaa.

Teamsin uusi osallistujaraportti on tulossa myöhemmin tänä vuonna.

thumbnail image 6 of blog post titled 
 What's New in Microsoft Teams | Microsoft Ignite 2021
Webinaarien raportointi uudistuu.

Pidä parempia esityksiä – Teamsin uusi esittäjänäkymä ja Powerpoint Live

Teamsiin on tulossa piakkoin uusi esittäjänäkymä, joka mahdollistaa sisällön esittäjän kuvan näkymisen esitettävän sisällön päällä tai sivulla. Saataville tulee kolme erilaista näkymää:

  • Standout, jossa esittäjän kuva näkyy esitettävän sisällön päällä
  • Reporter, jossa esitettävä sisältö näytetään esittäjän olkapään yläpuolella
  • Side-by-side, jossa esittäjän kuva ja esitettävä sisältö näkyvät ruudulla vierekkäin
Teamsin erilaiset esittäjänäkymät

PowerPoint Live tekee PowerPoint-esitysten esittämisestä Teamsissa yksinkertaisempaa ja yleisöä osallistavampaa. Esittäjä pystyy näkemään ruudullaan oman esityksensä, muistiinpanonsa sekä yleisönsä yhdellä kertaa. PowerPoint-live jättää ruutujen välillä hyppimisen historiaan.

thumbnail image 3 of blog post titled 
 What's New in Microsoft Teams | Microsoft Ignite 2021
Powerpoint Liven esittäjänäkymä

PowerPoint Live on saatavilla nyt.

Microsoft Viva Connections – ihan kohta saatavilla

Microsoft on alkanut julkaisemaan Viva Connections -ominaisuutta Teams-ympäristöihin ja ominaisuuden pitäisi olla laajalti käytettävissä maaliskuun 2021 lopussa.

undefined
Microsoft Viva Connections

Viva Connections kokoaa käyttäjälle personoidun syötteen SharePointin sisällöistä, Yammerin keskusteluista sekä Streamin videoista.

Viva Connections tulee mobiilikäyttöön kesän 2021 aikana.

Matti Paukkonen

Matti on Microsoft-pilvipalveluiden, tekoälyn ja modernin työn ammattilainen, joka on ollut Microsoft MVP (Most Valuable Professional) vuodesta 2020 saakka. Työn ohessa Matti on mukana erilaisissa Microsoft-yhteisöissä, toimii Suomen Teams-yhteisön perustajana ja mukana TeamsNation ja Metaverse One -tapahtumien organisaattorina. Matti on myös tuore SharePoint-tietokirjailija.