Asiakascase: Tahto on Junttanin valinta IT-kumppaniksi

Case: Tahto X Junttan – enemmän kuin IT-kumppanuutta

Hyödyt:

+ Lisää aikaa liiketoiminnan kehittämiseen
+ Proaktiivista ja sujuvaa yhdessä tekemistä
+ Sitoutuminen vahvistaa luottamusta
+ Yhteistyötä leimaa varmuus jatkuvuudesta

  • Toimiala: : Kaivos-, louhinta- ja rakennuskoneiden valmistus
  • Perustettu: : 1976

Case: Tahto X Junttan – enemmän kuin IT-kumppanuutta

Tahto X Junttan – enemmän kuin IT-kumppanuutta

– Olen hurjan tyytyväinen, että valittiin Tahto! Roni Ryyppö, CTO/Junttan Oy

Hydraulisia paalutuslaitteita ja -tuotteita yli 40 vuoden kokemuksella kehittävä ja valmistava Junttan on vuosikymmenten kuluessa kasvanut alan globaaliksi suunnannäyttäjäksi ja laatujohtajaksi. Eri mantereilla Pohjois-Amerikkaa ja Australiaa myöten toimivan Junttanin lyöntipaalutus-, monikäyttö- ja porauskoneet sekä hydraulijärkäleet, kairat ja voimayksiköt valmistuvat yrityksen Kuopion-tehtaalla, jossa tekemistä määrittävät perinteiset arvot.

Huippuluokan tuotteiden ja ensiluokkaisen palvelun lisäksi yrittäjäomisteisessa Junttanissa luotetaan päättäväiseen tekemiseen ja tehokkaisiin toimintatapoihin, ja näitä samoja ominaisuuksia arvostetaan yhteistyökumppaneissakin. IT-asioissa kumppaniksi valikoitui yrityksiä ja yhteisöjä menestykseen digitaalisuuden avulla auttava Tahto, johon Junttanilla ollaan hurjan tyytyväisiä!

Yhteisymmärrys löytyi nopeasti

Tahdon ja Junttanin yhteistyö käynnistyi vuoden 2022 alkupuolella käyttöönottoprojektilla, joka oli alkujaan toisen IT-toimijan vastuulla. Käyttöönoton valmistuminen kuitenkin haastoi, ja Tahto otettiin mukaan auttamaan projektissa.

– Löysimme nopeasti yhteisymmärryksen Junttanin kanssa, ja uskon, että vakuutimme osaamisellamme ja asenteellamme alusta lähtien. Autoimme projektissa hyvin tuloksin ohjaamalla ja johtamalla projektin aloittanutta toimijaa tehden samalla teknistä konsultointia, kertaa Junttanin asiakkuutta johtava operatiivinen johtaja Juha Keskitalo Tahdolta.

Onnistuneen yhteistyön myötä Tahdon ja Junttanin kumppanuus on laajentunut, ja syksyyn 2023 tultaessa Tahto on tukenut Junttania muun muassa IT-johtamisen – erityisesti pilvisiirtymän johtamisen – parissa sekä jatkuvien IT-asiantuntijapalveluiden muodossa, ja yhteistyön laajentamisesta neuvotellaan parhaillaan.

– Tahdon kautta olemme saaneet hyviä ammattilaisia toimintamme tukemiseen – muun muassa tietahallintojohtaja- ja tietoturvapäällikkö-sparrausta, IT-lähitukea, servicedeskiä ja Azure-arkkitehtia, summaa Junttanin digijohtaja Leena Karhu.

“Tahto haluaa kehittää meidän IT:tä vähintään yhtä paljon kuin me itse”

Junttanilla uutta IT-kumppania lähdettiin etsimään tilanteessa, jossa omin voimin toimimista ei koettu tarpeeksi nopeaksi, ketteräksi ja yrittäjämäiseksi. Tahto oli kumppaniksi helppo valinta, sillä notkeus ja nopeus määrittävät tekemistä myös Junttanilla.

– Päädyimme Tahtoon, koska he vaikuttivat meidänlaisilta. Pieni toimija pystyy toimimaan toisen pienen toimijan kanssa – se on meidän molempien DNA:ssa, kertaa Junttanin teknologiajohtaja ja johtoryhmän jäsen Roni Ryyppö ja näkee erityistä arvoa juuri kumppanuuden tarjoamassa yhdessä kasvamisessa ja vahvistumisessa.

Yhteistyö Tahdon kanssa koetaan Junttanilla proaktiiviseksi yhdessä tekemiseksi perinteiseen tilaaja-toimittaja-asetelmaan verrattuna. Kun Tahdon asiantuntijat ovat sitoutuneita ja läsnä arjen operatiivisessa toiminnassa, yhteistyö sujuu ja tekemistä leimaa varmuus. – Tämä tuo hallinnan tunnetta sekä uskoa ja luottamusta siihen, että uusia, haastaviakin projekteja voidaan aloittaa yhdessä, pohtii Karhu.– Tahdolla on todella kova halua kehittää; siellä ei olla vain tyytyväisiä nykytilaan, vaan koko ajan mietitään, kuinka voitaisiin tehdä paremmin, helpommin ja järkevämmin, lisää IT-tuen asiantuntija Henrik Brotherus Junttanilta.

Tahto on tuonut vapautta liiketoiminnan kehittämiseen

Tahdon kumppanuuden avulla Junttanilla voidaan nyt keskittyä liiketoiminnan kehittämiseen IT-asioiden kanssa painimisen sijaan, ja IT-ratkaisuihin liittyvää arkkitehtuuria on aktiivisesti ja rohkeasti kehitetty yhdessä Tahdon ja sidosryhmien kanssa. Seuraavaksi tavoitteena on lähteä kehittämään kokonaistoimintaa digitalisaatiota enenevässä määrin hyödyntäen.

– Tämä on vasta alku, meidän polun alkupää, ja vain mielikuvitus on rajana tekemiselle nyt, kun arkkitehtuuri ja perusteet ovat kunnossa. Tahto on meidän näköinen kumppani, ja meille on varmasti molemmille luvassa hyvä tulevaisuus yhdessä. Olen aivan h******n tyytyväinen siihen, että valittiin Tahto, summaa Ryyppö.

Kelpaisiko teillekin voimasanoja vapauttavan hyvä IT-kumppani?

Me Tahdolla uskomme, että IT-kumppanuus rakentuu oikealle asenteelle – tahdolle kasvaa, kehittää ja kehittyä yhdessä. Jos teillä ajatellaan samoin, kerromme mielellämme lisää.

Pekka Hyvärinen
Liiketoimintajohtaja, partner
+358 40 043 7907
pekka.hyvarinen@tahtogroup.fi

Tutustu myös näihin asiakastarinoihin

Kaikki asiakastarinat

Lue case Munuais- ja maksaliitto

Case: Munuais- ja maksaliitto

IT:n kokonaiskuva ja kulut haltuun palveluita kehittämällä

IT-palvelut

Lue case Kalpa

Case: Kalpa

IT-ympäristön modernisointi toi tiedostot käyttöön pelimatkoillakin

IT-palvelut, Microsoft 365, Pilvisiirtymä

Lue case KalPa x Tahto – “Tahdon avulla olemme nyt monella tavalla parempia!”

Case: KalPa x Tahto – “Tahdon avulla olemme nyt monella tavalla parempia!”

KalPa x Tahto – “Tahdon avulla olemme nyt monella tavalla parempia!”