Tietotyö kriisin jälkeen

Myrskyn jälkeen on poutasää - Tietotyö kriisin jälkeen

Moni meistä joutui opettelemaan täysin uudenlaisen tavan tehdä töitä ennustamattoman ja vakavan tilanteen vuoksi. Jos oli hieman aiemmin vielä uskonut, että ei se etätyö oikein meidän organisaatioon sovi eikä meillä ole moderneille työnteon välineille käyttöä, niin yhtäkkiä tilanne olikin aivan toisenlainen.

Lähes jokaisen tietotyötä tekevän organisaation on pitänyt löytää keinot tehdä töitä tulematta toimistolle. Etätyöstä on tullut kertarytinällä osa arkea ja vähintäänkin etänä työskentelyn perusasiat on ollut pakko ottaa haltuun.

Kun normaalimpi arki jälleen koittaa, meidän ei tule unohtaa saatuja oppeja, vaan valjastaa ne hyötykäyttöön myös jatkossa!

Pidimme webinaarin 7.5.2020 klo 9.00-9.45, jolloin kävimme läpi tietotyön sovellusten mahdollisuuksia ja pyrimme tukemaan uuden arjen suunnittelua.

Webinaarissa oli puhumassa Tahdolta Tietotyön asiantuntija Teela Jokiranta, Liiketoimintajohtaja Juha Kari sekä Tech Datalta Business Development Manager Minna Nuutinen.

Katso webinaaritallenne alta.

 

Webinaarissa käsiteltiin seuraavia aiheita:

  • Poikkeustilanteen opit tehokäyttöön: Miten etätyön tekemisestä saadut opit valjastetaan hyötykäyttöön ja niistä saadaan tehot irti myös jatkossa.
  • Ryhmä- ja tiimityön sähköistäminen: Monia asioita sähköistetään nyt vauhdilla, mutta miten päästään eteenpäin ketterästi ja kestävästi? Mitä ryhmätyöskentelyn sähköistämisessä olisi syytä ottaa huomioon?
  • Tapahtumat verkkoon: Teamsin kokoukset haltuun, Teamsin Audio Conferencingilla kokoukseen myös puhelimitse, Teamsin Live Events tapahtumien ja webinaarien alustana
  • Kotona työskentelyn tietoturva: mitä ottaa huomioon?
  • Pilvipalveluiden hyödyt tietoturvaan (M365)
  • Koulutusten ja jatkuvan kehityksen merkitys tietotyön tiekartan ylläpitämisessä

Ryhmätyöskentely

Erilaiset työryhmät, tiimit ja yksiköt ovat oppineet pika-ajassa tekemään töitä yhdessä digitaalisesti kun saman pöydän ääreen ei ollakaan päästy. Miten ryhmän yhteisiä puitteita tuetaan digitalisin keinoin? Mitä asioita on hyvä ottaa huomioon, kun yhteinen tekeminen toteutetaan sähköisin keinoin ja sijainnista riippumatta?

Koulutus ja jatkuva kehitys

Koulutus on erittäin tärkeä osa uusien sovellusten ja toimintamallien käyttöönottoa. Samalla on hyvä sisäistää, että muutos on jatkuvaa. Kerran koulutettu asia ei ole validi ajasta ikuisuuteen. Työympäristöt elävät, liiketoimintamallit muuttuvat koko ajan ja teknologiat kehittyvät huimaa tahtia. Uusia sovelluksia ja ominaisuuksia tulee tarjolle koko ajan.

Missä meidän organisaatio menee digitaalisella saralla? Mikä on meidän digitaalisen kehityksemme tiekartta? Mitä kehitystä me tehdään tänään, mitä muutaman kuukauden päästä, mitä voidaan jättää ensi vuoteen?

Liian isoja palasia ei kannata haukata kerralla, mutta miten tietää, missä järjestyksessä haukkaukset kannattaa ottaa? Kun eteneminen on pilkottu sopivissa erin tiekartalle, on sen antikin tehokkaampaa ottaa haltuun. Ja koulutuksen myötä on paremmat edellytykset saada tehot irti.

Pysytään mukana kehittyvässä maailmassa!

Online-kokoukset ja -tapahtumat

Kokouksia on monenlaisia.

Viimeistään tämän vuoden maaliskuussa on enemmistö kokouksista siirtynyt digitaaliseen muotoon. Teamsin audio- ja videokokoukset toimivat joko työpöytäsovelluksen tai selaimen kautta, mutta tiesitkö, että Teamsin kokouksiin voi osallistua myös puhelimitse? Teamsin Audio Conferencing mahdollistaa sen tarjoten kokoukselle maakohtaisen paikallisen puhelinnumeron.

Online-kokousten pitäminen on monelle jo arkea, mutta tiesitkö, että Teamsin avulla voidaan järjestää myös tapahtumia? Teamsin Live Events mahdollistaa webinaari-tyyppiset tilaisuudet ja muut online-tapahtumat.

Blogi: Jaa osaamistasi laajalle yleisölle Microsoft Teamsin Live Eventin avulla