Pätkiikö nettiyhteys? Lääke on yksinkertainen, kurkkaa nämä vinkit!

Julkaisija:

Pätkiikö nettiyhteys? Lääke on yksinkertainen, kurkkaa nämä vinkit! Yleisimpiä syitä hitaalle ja katkonaiselle verkkoyhteydelle on laitteiden heikko suorituskyky. Moni toimistotyöläinen tekee töitä kuluttajakäyttöön suunnatuilla laitteilla ja verkon kantaessa kymmenien tai satojen suorituskyvyltään heikkojen laitteiden painoa, ei ihme, että yhteys ajoittain pätkii:

#1 Varmista, että laitteet ovat tehtävään sopivat

Saastunut laite hidastaa kaikkia verkkoa käyttävien laitteiden internet-yhteyttä. Asiantuntijamme törmäävät toistuvasti tapauksiin, jossa saastunut päätelaite vie koko verkon kapasiteetin:

#2 Löytyykö teiltä saastunut työasema?

Klassinen “moka” on liian vähäinen määrä wlan-reitittimiä. Onko henkilöstömäärä kasvanut, mutta tukiasiemien määrä pysynyt samana vuosia? Hyvin yleistä on, että lähiverkko on rakennettu pala palalta ilman nykytilan kartoitusta ja tarvemäärittelyä tulevaa ajatellen:

# 3 Onko teillä IT-infra kunnossa ja riittävä määrä tukiasemia?

Päivitetäänkö teillä tietokoneet ja oheislaitteet uusiin muutaman vuoden välein, mutta wlan-tukiasemat, verkkokytkimet ja palomuurit ovat yhä samat? Yleinen syy hitaisiin verkkoyhteyksiin on yksinkertaisesti verkkolaitteiden ja tukiasemien ikä:

# 4 Päivitä wlan-tukiasemat ja palomuurit uusiin tai kysy meiltä apua

Milloin viimeksi olet tarkistanut, että palomuurisi tietoturvaominaisuudet ovat kunnossa ja wlan-tukiasemasi ovat päivitetty ja oikein mitoitetut? Verkkolaitteisiin tulee samalla tavalla tietoturvapäivityksiä, kuin tietokoneelle. Viestintäviraston sivuja selatessa tieto lisää tuskaa ja mm. hiljattain julkaistun tiedotteen mukaan erään valmistajan reitittimistä on löydetty useita haavoittuvuuksia, joiden hyväksikäyttömenetelmät ovat julkaistu internetissä:

# 5 Huolehdi, että uusimmat tietoturvapäivitykset ovat asennettuna!