Microsoft Teams ratkaisee monta ongelmaa

Julkaisija:

Microsoftin palvelupaketissa on jo jonkin aikaa ollut käytössä Teams, joka on organisaatioille suunnattu ryhmätyöskentelyn ja yhteistyön alusta. Se kokoaa kaikki tärkeimmät keskustelut ja tiedostot yhteen paikkaan helppokäyttöiseksi kokonaisuudeksi.

Teamsissä kaikki Office 365 -sovellukset ovat helposti yhdessä paikassa ja voit käyttää niitä suoraan Teamsin sisällä.

 

Miten tiimisi viestii?

Onko käytössänne WhatsApp-sovellus vai lähetättekö kaikista ideoista ja ajatuksista sähköposteja, jotka lopulta päätyvät pitkiksi ketjuiksi? Teams on hyvä tapa viestiä tiimin sisällä asioista niin, että keskustelut ja tiedostot säilyvät tallessa ja löytyvät yhdestä paikasta helposti silloin kuin niitä tarvitset. Esimerkiksi toisin kuin WhatsApp-sovelluksessa, jossa uusin lisätty henkilö ei näe vanhoja viestejä, Teamsissa uudet työntekijät pääsevät myös paremmin asioista perille, sillä he saavat kaiken tarvitsemansa tiedon.

Teams korvaa Skype for Business -sovelluksen

Microsoft ilmoitti viime syksynä yhdistävänsä Skype for business –sovelluksen Teamsiin. Jo nyt Teamsistä löytyy samoja työkaluja kuin Skypestä ja muutaman vuoden sisällä Skype tuleekin poistumaan kokonaan. Teamsin ja Skypen yhdistymisen myötä suunta on yhä vahvemmin se,  ettei käytössä ole enää erillisiä sovelluksia, vaan kaikkia Microsoftin sovelluksia käytetään yhdeltä alustalta – Teamsistä.

Skypen ja Teamsin yhdistyminen tuo selkeitä etuja, sillä sen lisäksi että viestit ja puhelut hoituvat jatkossa yhden alustan kautta, on Microsoft myös kertonut uuden järjestelmän sisältävän paljon hyviä lisäominaisuuksia, mm. etäkokouksia, ääniviestejä, puhelun siirtoja sekä outbound- ja inbound-puheluita koskien.

Teams ja Sharepoint

Kun yhä useammat organisaatiot siirtyvät Teamsin käyttöön, tulee Sharepoint jäämään taustalle tiedostojen tallennuspaikaksi ja staattisten intranet-sivustojen kotipaikaksi. Teamsissä käyttäjät voivat itse luoda tarvitsemiaan tiimejä ja määritellä niille osallistujat. Et siis enää tarvitse IT-osastoa luomaan työryhmäsivustoja, vaan voit itse muokata ryhmiä ja sivustoja oman tarpeesi mukaan.

Käyttöönotto ja koulutus

Teams on työkaluna selkeä ja helppokäyttöinen, joten sen käyttöönotto on vaivatonta. Tahto Groupin ammattilaiset auttavat organisaatiosi alkuun, jotta Teamsista saadaan käyttöön juuri ne ominaisuudet, joita te tarvitsette. Avataan yhdessä viestinnän ja tiedostojenjaon pullonkaulat ja tehdään organisaationne arjesta sujuvampaa ja parempaa!

 

Haluatko tietää miten Teams voi tehostaa teidän työskentelyänne? Ota yhteyttä!