7 syytä miksi pk-yrityksen on syytä siirtyä pilveen

Julkaisija:

Pilvipalveluiden merkitys IT-ympäristöihin ja –palveluihin liittyvissä hankkeissa kasvaa jatkuvasti. Tälläkin hetkellä useat yritykset suunnittelevat palvelintensa päivittämistä sekä koko IT-ympäristönsä uusimista.

IT-infrastruktuuriin liittyvät uudelleenjärjestelyt ovat merkittävä tekijä yrityksen joustavien toimintamallien, kasvun sekä kehityksen kannalta. Pilvestä rakentuva IT-infra luo vakaan pohjan yrityksesi tulevaisuudelle, sillä se skaalautuu yrityksesi tarpeiden mukaiseksi hetkessä mm. toiminnan kasvaessa. Pilveen siirtyminen ja IT-ympäristön päivitys on hyvä suunnitella huolellisesti. Mikäli suurin osa yrityksesi operatiivisista järjestelmistä on jo siirretty pilveen, voi olla aika siirtää loputkin.

Miksi pilvipalvelut ovat erinomainen vaihtoehto perinteisille IT-ratkaisuille?

 

Tässä 7 huomionarvoista asiaa:

1. KAIKKI TARVITTAVA TIETO AINA SAATAVILLASI

Olet jo kenties huomannut asiakastietojärjestelmän tai taloushallinnon pilveen siirtymisen tuottaneen paljon hyötyjä yrityksesi toiminnalle. Pääset katsomaan talousraportteja mistä vain, voit operoida tilauskantaa suoraan nettiselaimella tai tabletilla ja seurata asiakastyytyväisyyttä reaaliajassa. Näin voit toimia myös perinteisten toimistoympäristöjen kanssa. Yhteiset ja omat tiedostot ovat käytössäsi laitteesta tai paikasta riippumatta. Yhteydenpito ja vuorovaikutus henkilöstön kanssa on keskitettyä ja toimivaa.

2. EI TARVETTA OSTAA ENÄÄ YHTÄÄN TURHAA PALVELINLAITETTA

Omat palvelinlaitteet vaativat investointeja, sillä itse laitteen ja lisenssien lisäksi tarvitset laitteisiin valvontapalveluita, varmistusratkaisuja sekä säännöllistä huoltoa. Laite kuluttaa lisäksi sähköä ja vie tilaa toimistostasi. Lähes kaikki perinteisen palvelinympäristön palveluista voidaan tuottaa pilvestä, aidosti palveluna. Tarkoittaen sitä, että samoja palveluita ei vain siirretä toisen osapuolen omistamaan palvelintilaan, vaan tarvittavat palvelut ostetaan pienellä kuukausimaksulla.

3. VOIT TYÖSKENNELLÄ TIETOTURVALLISESTI

Pilvipalveluiden myötä sinun ei tarvitse huolehtia tiedon varmistuksista ja palvelinten päivityksistä. Myös lakiasiat ovat kunnossa, sillä voit täyttää tietosuojalain edellyttämät vaatimukset myös kokonaan pilvipohjaisessa IT-ympäristössä. Tietoturvan hallinnassa tärkeimpiä kohtia ovat organisaatiossa käytettävien tietojen turvaaminen sekä käytön valvonta. Koska pääsemme usein älypuhelimillakin yrityksen järjestelmiin, jokainen osa-alue ja laite on turvattava ja oltava keskitetyssä hallinnassa. Kun jokainen käyttäjätunnus ja käyttöoikeus on hallittu keskitetysti, yrityksesi tietoihin pääsevät vain ne henkilöt, kenellä on oikeus ja vain niillä laitteilla, joille pääsy on sallittu. Tietojen käsittelyä voidaan valvoa ja määritellä tarkasti, mitä tietoja saa lähettää sähköpostilla ja mitä ei. Tieto on yrityksen pääomaa, joka on tarkeää turvata asianmukaisesti!

4. SAAT OLLA VAPAA

Pilvipalveluiden avulla riippuvuus laitteisiin, tietoverkkohin ja luonnollisesti aikaan ja paikkaan häviää. Voit käyttää esimerkiksi sähköpostia ja muita palveluita tai sovelluksia millä tahansa käyttöjärjestelmällä, myös älypuhelimellasi. Parhaimmassa tapauksessa voit hakea uuden kannettavan kaupasta ja liittyä sillä yrityksesi kaikkiin palveluihin itse. Silti työvälineet ja käytettävät tiedot ovat tietoturvallisesti keskityssä hallinnassa. Salananan unohtuessa voit resetoida salasanasi itsepalveluportaalissa ja saada uuden salasanan älypuhelimeesi. Miltä tuntuisi, jos voisit toimia riippumattomammin jopa IT-palvelukumppanistasi?

5. VOIT KESKITTYÄ OLENNAISEEN

Pystyt keskittymään olennaisiin asioihin, kun kustannukset eivät sitoudu perinteiseen IT-ympäristön hallintaan ja sen palveluihin. Voit käyttää kustannussäästöt toiminnan ja ihmisten kehittämiseen. Otetaan siis kaikki hyöty irti IT-järjestelmistä eikä käytetä resursseja kustannuksiin, jotka olisi vältettävissä.

6. ASIAT OVAT HALLINNASSASI

Kun kaikki laitteet ovat keskitetyssä valvonnassa, tieto turvassa ja ohjelmistot varmasti  päivitettyinä, voit torjua uhkia jo ennakkoon. Vältät turhia keskeytyksiä ja pystymme jakamaan vaikka sovelluksia eri laitteille, milloin vain ja mistä vain. Et siis tarvitse peruasioiden hallintaan toistuvia asennusprojekteja tai tukikäyntejä. Keskitetyllä hallinnalla IT-kumppani voi varmistaa kaikkien osa-alueiden toimivuuden ja jatkuvuuden helposti.

7. TEET MERKITTÄVIÄ SÄÄSTÖJÄ

Pilvipalveluilla säästät merkittävästi sekä suoraan että välillisesti. Palveluiden hinnoittelu perustuu puhtaasti käyttäjämäärään ja mukautuu jatkuvasti asiakkaan tarpeisiin. Hankit vain sen, minkä tarvitset, eikä ylimääräisiä resursseja ei ole tarvetta ostaa. Kun yritykselläsi ei ole palvelinlaitteita, et myöskään joudu maksamaan laitteiden valvonnasta tai hallinnasta aiheutuvia kuluja. VPN-yhteyden muuttuessa tarpeettomaksi katoavat myös sen mahdollisista vioista aiheutuvat kulut. Pilvipalveluilla vältät siten myös välillisiä piilokustannuksia. Voit säästää merkittävästi mm. tukipalveluiden ja erilaisten IT-infran valvontapalveluiden ulkoistuskustannuksista. Asiantunteva kumppani auttaa oikeanlaisen infran suunnittelussa ja antaa riippumattoman suosituksen siitä, miten IT-ympäristö kannattaa järjestää. Lopputuloksena on aina yritykselle räätälöity kokonaisuus, jossa myös perinteisellä IT:lläkin voi olla perusteltu paikkansa.

Käytä nyt hyväksesi Tahto Groupin pitkäaikainen asiantuntijuus perinteisen IT-ympäristön hallinnasta ja sekä nykyaikaisen pilviympäristön suunnittelusta ja tilaa maksuton selvitys! Teemme analyysin yrityksesi nykyisen IT-ympäristön tilanteesta ja siitä, miten pilvipalvelut voisivat tuottaa yllämainittuja hyötyjä teille!

Tilaa maksuton kartoitus!